
Tochitura moldoveneasca
Tochitura moldoveneasca, un preparat traditional pentru zona Moldovei, va avea un gust de neuitat daca se va folosi un ceaun de tuci si va fi servit cu branza de oi framantata sau cas. ...
Forum: Topicuri Noi
- In ce locuri din tara va propuneti sa mergeti in 2017? 30-01-2017
- Vacanta mea de iarna 30-01-2017
- Partiile din Romania 30-01-2017
- Bucovina, colt de rai 30-01-2017

Afla distanta pe care urmeaza sa o parcurgi, dar si ce poti vedea pe drum!
Top Obiective
Articole recente
Bilete de Avion
![]() |
Descriere Lapte cu tocmagi
Lapte cu taitei de casa moldovenesti si zahar vanilat.
Ingrediente
- 750 ml de lapte;
- 2 oua;
- 150 g de faina;
- 75 g de zahar;
- 1/2 plic de zahar vanilat;
- 5 g de sare.
Mod de Preparare Lapte cu tocmagi
- din faina, sare si putina apa se prepara o coca, care se lasa sa se odihneasca 10 minute;
- se intind foi ceva mai groase decat taiteii normali, se lasa sa se zvante timp de 5-10 minute, dupa care se presara cu faina si se fac suluri;
- se taie tocmagii (taitei moldovenesti) ceva mai grosi deca un bat de chibrit si se scutura de faina;
- laptele se pune la fiert si cand este aprope gata se adauga zaharul, zaharul vanilat si un praf de sare;
- in timp ce laptele clocoteste se pun tocmagii si se fierb bine.
Trebuie sa fiti membru ca sa puteti adauga propuneri de retete.
Autentificare
Fii primul care comenteaza asta.