7,297 oferte
3,178 obiective

Alege un Judet

Obiective

Calculeaza Ruta

Afla distanta pe care urmeaza sa o parcurgi, dar si ce poti vedea pe drum!

   Calculeaza   

Horoscopul zilei

Horoscopul zilei zodia Berbec Horoscopul zilei zodia Taur Horoscopul zilei zodia Gemeni
Horoscopul zilei zodia Rac Horoscopul zilei zodia Leu Horoscopul zilei zodia Fecioara
Horoscopul zilei zodia Balanta Horoscopul zilei zodia Scorpion Horoscopul zilei zodia Sagetator
Horoscopul zilei zodia Capricorn Horoscopul zilei zodia Varsator Horoscopul zilei zodia Pesti
Piure de castane

Piure de castane

Piure de castane servit cu frisca. ...

Bilete de Avion





Pasageri (max. 9):
Adulti (>18 ani)
Tineri (12-18 ani)
Copii (2-12 ani)
Infanti (<2 ani)
10.0/10 din 1 vot

Mocanita Transilvaniei, care lega candva Targu Mures de Budapesta, isi reia traseul prin inima tarii (VIDEO)

Mocanita Transilvaniei, care lega candva Targu Mures de Budapesta, isi reia traseul prin inima tarii (VIDEO)

Dupa aproape 20 de ani in care a fost abandonat, un traseu de mocanita va redeveni turistic: Mocanita Transilvaniei se pregateste sa parcurga din nou o parte din drumul care, in urma cu un secol, lega orasul Targu Mures de Budapesta. Din cei 100 de kilometri initiali, mai sunt functionali 35, care astazi unesc doar doua judete, Mures si Bistrita-Nasaud. Lucrarile vor fi finalizate pana la inceputul anului 2015, astfel ca, din primavara viitoare, turistii romani si straini se vor putea bucura de inca o calatorie inedita prin inima Transilvaniei, nu strabatand muntele, precum o pot face cu mai cunoscuta ei sora de pe Vaser, din Maramures, ci o zona la fel de pitoreasca, in care impresioneaza autenticul si simplitatea vietii de la tara.

Ruta pe care a circulat pret de un secol mocanita a fost inceputa in 1914, iar in perioada austro-ungara era folosita pentru transportul de persoane si marfa la Targu Mures. In 1918, a fost cumparata de la statul maghiar de CFR, insa in timpul celui de-al Doilea Razboi Mondial maghiarii au preluat din nou controlul rutei si in 1940 au construit un tronson care lega Viile Tecii de Lechinta, asigurandu-se astfel legatura cu Budapesta. In comunism si cinci ani dupa caderea acestuia, trenul a fost folosit de muncitorii care faceau naveta la fabricile de zahar din Targu Mures si Lechinta, ideea unui tren turistic aparand prima data in 1995, cand linia a intrat in administrarea Societatii de Turism Feroviar, insa totul a durat doar pana in 1996.

Preluata acum patru ani de un om de afaceri, linia ferata cu ecartament ingust Raciu-Teaca trece prin sapte localitati  - Raciu, Sanmartinu de Campie, Craesti, Milas, Orosfaia, Comlod si Teaca, iar intentia investitorului este de a prelungi aceasta ruta cu inca 10 kilometri, pana la Lechinta. De asemenea, mocanita va beneficia de un program bine stabilit si o promovare pe masura, astfel incat sa atraga cat mai multi turisti. Formata dintr-o locomotiva poloneza cu aburi, veche de 65 de ani, si doua vagoane in care incap in jur de 100 de persoane, Mocanita Transilvaniei strabate o zona cu un peisaj superb, prin livezi, portiuni salbatice si chiar o padure deasa de foioase, pe o distanta de 5 kilometri, intre Valea Lupului si Comlod, unde calatorii vor putea admira niste superbe tuneluri de vegetatie.
 



"Mocanita Transilvaniei, care lega candva Targu Mures de Budapesta, isi reia traseul prin inima tarii (VIDEO)" citeste si:
+ adauga comentariu pentru Mocanita Transilvaniei, care lega candva Targu Mures de Budapesta, isi reia traseul prin inima tarii (VIDEO) COMENTARII (0):

Fii primul care comenteaza asta.


Nume utilizator:
Email utilizator:
Titlu comentariu:
Mesaj:

0 caractere :: Numar maxim de caractere 6000
Introduceti codul de securitate din imagine

Adauga comentariu

* Comentariile care contin limbaj vulgar nu vor fi publicate.


Cazare Romania