Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

7,311 oferte
3,178 obiective

Tipuri

Retete de altadata

Sandvisuri de tuica

Sandvisuri de tuica

Triunghiuri cu crema de oua, telina, ardei si maioneza, decorate cu ceapa verde - un aperitiv numai bun de servit cu un paharel de tuica. ...

Calculeaza Ruta

Afla distanta pe care urmeaza sa o parcurgi, dar si ce poti vedea pe drum!

   Calculeaza   

Horoscopul zilei

Horoscopul zilei zodia Berbec Horoscopul zilei zodia Taur Horoscopul zilei zodia Gemeni
Horoscopul zilei zodia Rac Horoscopul zilei zodia Leu Horoscopul zilei zodia Fecioara
Horoscopul zilei zodia Balanta Horoscopul zilei zodia Scorpion Horoscopul zilei zodia Sagetator
Horoscopul zilei zodia Capricorn Horoscopul zilei zodia Varsator Horoscopul zilei zodia Pesti

Bilete de Avion





Pasageri (max. 9):
Adulti (>18 ani)
Tineri (12-18 ani)
Copii (2-12 ani)
Infanti (<2 ani)

Prajitura cu mere si bezea

Reteta adaugata de catre admin in data de 2015-07-21
10.0/10 din 3 voturi


Bucatar retete SkyTrip

Descriere Prajitura cu mere si bezea

Prajitura de mere cu scortisoara si bezea.

Ingrediente

  • 1 kg de mere;
  • 6 oua;
  • 500 g de zahar tos;
  • 300 g de faina;
  • 6 linguri de ulei;
  • 1/2 lingurita de amoniac sau bicarbonat;
  • 1 plic de zahar vanilat;
  • 1 lingurita de otet;
  • scortisoara.

Mod de Preparare Prajitura cu mere si bezea

  • galbenusurile se freaca cu 200 g de zahar, apoi se adauga, amestecand mereu, 8 linguri de apa rece, 6 linguri de ulei, 1/2 lingurita de amoniac sau bicarbonat, stins cu otet sau zeama de lamaie, si faina, cat sa se formeze o compozitie ca de chec;
  • aceasta se toarna intr-o tava unsa cu unt si tapetata cu faina, se da la cuptor, la foc iute, si se coace pe jumatate;
  • albusurile se bat cu 300 g de zahar tos si cu zaharul vanilat, pana se obtine o bezea;
  • merele se curata de coaja si de samburi, se dau pe razatoarea mare si se calesc fara zahar, doar cu putina scortisoara;
  • cand se rumeneste blatul pe margine, se scoate tava de la cuptor, se intind merele uniform, apoi se pune bezeaua si se da prajitura la cuptor, la foc mic; se coace atat cat sa se rumeneasca putin bezeaua, dar sa nu se intareasca;
  • dupe ce se scoate din cuptor, se lasa sa se raceasca, apoi sa taie; se poate decora cu felii de mere.

Mod de servire

Se serveste rece.

+ adauga comentariu pentru Prajitura cu mere si bezea COMENTARII (0):

Fii primul care comenteaza asta.


Nume utilizator:
Email utilizator:
Titlu comentariu:
Mesaj:

0 caractere :: Numar maxim de caractere 6000
Introduceti codul de securitate din imagine

Adauga comentariu

* Comentariile care contin limbaj vulgar nu vor fi publicate.


Trebuie sa fiti membru ca sa puteti adauga propuneri de retete.

Cazare Romania