7,297 oferte
3,178 obiective

Prajitura radauteana

Reteta adaugata de catre admin in data de 2012-04-26
5.8/10 din 6 voturi


Bucatar retete SkyTrip

Descriere Prajitura radauteana

Prajitura cu doua tipuri de foi, crema de gris si glazura de cacao.

Ingrediente

  • 600-620 g de faina;
  • 5 oua;
  • 600 ml de lapte;
  • 525-560 g de zahar;
  • 450 g de unt;
  • 4 linguri de cacao;
  • 1 lingura de amoniac;
  • 1/2 plic praf de copt;
  • 4 linguri de gris;
  • coaja si zeama de lamaie;
  • 5 linguri de zahar pudra.

Mod de Preparare Prajitura radauteana

  • se bate un ou cu zaharul pudra, apoi se adauga 1 lingura de cacao, 125 g de unt, amoniacul stins cu 100 ml de lapte si se bate; se pun apoi 500 g de faina si se fac 2 foi care se coc pe dosul tavii;
  • separat, se bat 4 albusuri de ou, adaugandu-se, treptat, 4 linguri de zahar, batandu-se in continuare, pana se intareste bine; se adauga galbenusurile si 4 linguri de faina, amestecata in prealabil cu praful de copt; compozitia rezultata se coace in tava;
  • se pun la fiert 500 ml de lapte, peste care se toarna grisul, fierbandu-se pana se ingroasa; 250 g de unt se freaca cu 200 g de zahar, se adauga coaja si zeama de lamaie, apoi grisul, si se amesteca, pana rezulta o crema;
  • se pregateste o glazura: se fierb 3 linguri de apa cu 3 linguri de zahar si 3 linguri de cacao, se adauga 100 g de unt si se amesteca repede, pentru a se omogeniza compozitia cat e calda;
  • foile coapte se insiropeaza si se asambleaza: o foaie maro, crema, o foaie galbena, crema, foaie maro si glazura.

+ adauga comentariu pentru Prajitura radauteana COMENTARII (0):

Fii primul care comenteaza asta.


Nume utilizator:
Email utilizator:
Titlu comentariu:
Mesaj:

0 caractere :: Numar maxim de caractere 6000
Introduceti codul de securitate din imagine

Adauga comentariu

* Comentariile care contin limbaj vulgar nu vor fi publicate.


Trebuie sa fiti membru ca sa puteti adauga propuneri de retete.

Cazare Romania