7,297 oferte
3,178 obiective

Alege un Judet

Obiective

Calculeaza Ruta

Afla distanta pe care urmeaza sa o parcurgi, dar si ce poti vedea pe drum!

   Calculeaza   

Horoscopul zilei

Horoscopul zilei zodia Berbec Horoscopul zilei zodia Taur Horoscopul zilei zodia Gemeni
Horoscopul zilei zodia Rac Horoscopul zilei zodia Leu Horoscopul zilei zodia Fecioara
Horoscopul zilei zodia Balanta Horoscopul zilei zodia Scorpion Horoscopul zilei zodia Sagetator
Horoscopul zilei zodia Capricorn Horoscopul zilei zodia Varsator Horoscopul zilei zodia Pesti
Muschi de vita impanat

Muschi de vita impanat

Gatit la cuptor, muschiul de vita impanat cu slanina se serveste cu garnitura de cartofi-legume. ...

Bilete de Avion





Pasageri (max. 9):
Adulti (>18 ani)
Tineri (12-18 ani)
Copii (2-12 ani)
Infanti (<2 ani)
10.0/10 din 1 vot

Salina Turda, pe prima pozitie in topul celor mai atractive locatii subterane din lume

Salina Turda, pe prima pozitie in topul celor mai atractive locatii subterane din lume

Inscrisa pe lista monumentelor istorice din judetul Cluj, iar in 2012 declarata proiectul turistic al anului, Salina Turda este unul dintre cele mai cunoscute obiective turistice din Romania. In ultima perioada insa, s-a bucurat de o atentie deosebita si din partea presei straine. In luna decembrie a anului trecut, ziaristii de la publicatia americana Business Insider plasau salina intr-un clasament numit "25 de destinatii incredibile de calatorie despre care nu stiai ca existaā€¯. La nici doua luni dupa aceea, vedeta de la Hollywood, Jared Leto, solistul trupei "Thirty Seconds to Mars" a facut o postare pe contul sau de Twitter legata de acest obiectiv turistic, in care spune ca "Acest parc de distractii din Romania era pe vremuri o mina de sare" si face o trimitere catre un articol in care salina este prezentata ca "o pestera a minunilor". O reclama extraordinara pentru minunea "SF" a Clujului, avand in vedere ca circa 1,3 milioane de persoane urmaresc activitatea lui Leto pe Twitter!

Iata ca acum Business Insider lauda din nou obiectivul turistic din Transilvania, punand salina pe primul loc intr-un top al celor mai atractive si inedite locatii subterane de pe mapamond ("10 Of The Coolest Underground Places In The World"). "Salina Turda din Transilvania este in prezent un muzeu subteran si un parc de distractii cu panouri de baschet, piste de minigolf, un carusel si un lac subteran pe care te poti plimba cu barca", scrie Business Insider despre obiectivul turistic romanesc. Jurnalistii americani recomanda salina pentru cei care sufera de alergii, astm si alte probleme respiratorii, amintind si de latura balneara, prin prezenta aerosolilor, a aerului ionizat si a umiditatii relative cu efecte benefice. In acest top, Salina Turda a depasit obiective celebre, precum Pestera Cristalelor din Mexic, "camera" din magna a vulcanului Thrihnukagigur din Islanda sau Pesterile Waitomo Glowworm din Noua Zeelanda.

Exploatarea sarii a fost sistata definitiv in anul 1932, salina fiind redeschisa in 1992, in scop turistic si curativ. In anul 2010, dupa 2 ani de lucrari de reamenajare si 6 milioane de euro investiti, cu fonduri venite si din partea Uniunii Europene, a avut loc inaugurarea unuia dintre cele mai vizitate obiective din tara. Salina Turda detine in prezent sali de tratament, un amfiteatru, sali de sport, dar si o "roata panoramica", de unde se pot admira stalactitele din sare. In plus, constituie un adevarat muzeu de istorie a mineritului in sare: se pot vedea fostele mine Iosif, Tereza si Rudolf, utilajele medievale bine conservate din mina, unice in Europa, cum ar fi fieraria, crivacul si moara de sare, Altarul (cioplit in peretele de sare) si Scara Bogatilor (o scara lucrata filigranat in lemn). Principala atractie ramane insa lacul cu solutie salina suprasaturata, excelenta pentru tratament. Aici s-au filmat videoclipuri, au avut loc proiectii de film, spectacole de teatru si concerte. Salina este vizitabila tot timpul anului.

Sursa fotografie: www.activenews.ro



"Salina Turda, pe prima pozitie in topul celor mai atractive locatii subterane din lume" citeste si:
+ adauga comentariu pentru Salina Turda, pe prima pozitie in topul celor mai atractive locatii subterane din lume COMENTARII (0):

Fii primul care comenteaza asta.


Nume utilizator:
Email utilizator:
Titlu comentariu:
Mesaj:

0 caractere :: Numar maxim de caractere 6000
Introduceti codul de securitate din imagine

Adauga comentariu

* Comentariile care contin limbaj vulgar nu vor fi publicate.


Cazare Romania