7,309 oferte
3,178 obiective

Tipuri

Retete de altadata

Paine de casa cu lapte

Paine de casa cu lapte

Painea este un aliment popular preparat cu ingrediente minime, cum ar fi faina de grau, apa si sarea, toate sub actiunea drojdiei, ingredientul de dospire. In regiunea Banatului aluatul de paine se pl ...

Calculeaza Ruta

Afla distanta pe care urmeaza sa o parcurgi, dar si ce poti vedea pe drum!

   Calculeaza   

Horoscopul zilei

Horoscopul zilei zodia Berbec Horoscopul zilei zodia Taur Horoscopul zilei zodia Gemeni
Horoscopul zilei zodia Rac Horoscopul zilei zodia Leu Horoscopul zilei zodia Fecioara
Horoscopul zilei zodia Balanta Horoscopul zilei zodia Scorpion Horoscopul zilei zodia Sagetator
Horoscopul zilei zodia Capricorn Horoscopul zilei zodia Varsator Horoscopul zilei zodia Pesti

Bilete de Avion





Pasageri (max. 9):
Adulti (>18 ani)
Tineri (12-18 ani)
Copii (2-12 ani)
Infanti (<2 ani)

Sarmalute in foi de vita

Reteta adaugata de catre admin in data de 2011-09-12
10.0/10 din 1 vot


Bucatar retete SkyTrip

Descriere Sarmalute in foi de vita

Sarmale cu carne ca in Moldova, gustoase si satioase.

Ingrediente

  • 1 kg de carne (gaina, curcan, gasca sau vitel);
  • foi de vita de vie;
  • 300 g de pastrama de pasare afumata (dezosata);
  • 100 g de grasime de gasca;
  • 4 rosii;
  • 2 oua;
  • 1 ardei gras;
  • 150 ml de lapte;
  • 300 g de miez de paine alba;
  • 1 ceapa;
  • 5 foi de dafin;
  • 5 crengute de cimbru uscat;
  • marar;
  • 1 l de supa de pasare;
  • 500 ml de bulion;
  • 500 ml de vin alb;
  • sare si piper (boabe si macinat).

Mod de Preparare Sarmalute in foi de vita

  • carnea si pastrama se toaca;
  • painea se inmoaie in lapte, se scurge si se stoarce;
  • ouale se bat;
  • ceapa si ardeiul se toaca fin si se rumenesc in untura de gasca;
  • mararul se toaca;
  • toate acestea se amesteca bine: carnea, pastrama, painea, ouale, ceapa, ardeiul, mararul; se adauga sare si piper, dupa gust;
  • foile de vita se umplu cu tocatura obtinuta si se ruleaza;
  • se unge bine oala cu grasime de gasca si se aseaza sarmalele in straturi; intre ele, se pun crengutele de cimbru, foile de dafin, piper boabe si felii de rosii;
  • se acopera tot cu felii de rosii;
  • se prepara o zeama din supa de pasare, bulion si vin alb si se toarna peste sarmale, cat sa le acopere de un deget;
  • se da 2 ore la cuptor oala acoperita, la foc mic, si inca o jumatate de ora descoperita; cand zeama scade la jumatate si sarmalele se rumenesc, le putem scoate din cuptor.

Mod de servire

Se servesc cu smantana.

+ adauga comentariu pentru Sarmalute in foi de vita COMENTARII (0):

Fii primul care comenteaza asta.


Nume utilizator:
Email utilizator:
Titlu comentariu:
Mesaj:

0 caractere :: Numar maxim de caractere 6000
Introduceti codul de securitate din imagine

Adauga comentariu

* Comentariile care contin limbaj vulgar nu vor fi publicate.


Trebuie sa fiti membru ca sa puteti adauga propuneri de retete.

Cazare Romania