7,297 oferte
3,178 obiective

Alege un Judet

Obiective

Calculeaza Ruta

Afla distanta pe care urmeaza sa o parcurgi, dar si ce poti vedea pe drum!

   Calculeaza   

Horoscopul zilei

Horoscopul zilei zodia Berbec Horoscopul zilei zodia Taur Horoscopul zilei zodia Gemeni
Horoscopul zilei zodia Rac Horoscopul zilei zodia Leu Horoscopul zilei zodia Fecioara
Horoscopul zilei zodia Balanta Horoscopul zilei zodia Scorpion Horoscopul zilei zodia Sagetator
Horoscopul zilei zodia Capricorn Horoscopul zilei zodia Varsator Horoscopul zilei zodia Pesti
Ciorba de castraveti acri

Ciorba de castraveti acri

Ciorba de castraveti acri cu cartofi, orez, loboda, stevie, spanac, usturoi verde si bors. ...

Bilete de Avion





Pasageri (max. 9):
Adulti (>18 ani)
Tineri (12-18 ani)
Copii (2-12 ani)
Infanti (<2 ani)
10.0/10 din 1 vot

Sporturi extreme in Romania. Scuba Diving – explorarea lumii subacvatice

Sporturi extreme in Romania. Scuba Diving – explorarea lumii subacvatice

Reprezentand o inedita modalitate de relaxare si agrement, dar si de a explora fauna si flora acvatica, scuba diving-ul se bucura de o popularitate crescanda. Mai mult decat un mod de petrecere a timpului liber, acest sport a fost inventat la inceputul secolului XX de catre Alexander Lodygin, iar primele echipamente le sunt atribuite lui Emile Gagnan si Jacques Yves Cousteau. Astazi, ele sunt formate din: costum de scufundare din neopren, vesta de salvare, centura de lestare pentru micsorarea flotabilitatii scafandrului, vizor si masca de scufundare, aparat de respirat, detentor sau regulator de presiune, labe de inot, accesorii ca busola subacvatica, ceas etans, pumnal de scufundare.

Pe langa toate acestea, pentru practicarea scufundarilor acvatice organismul trebuie sa fie intr-o perfecta stare de sanatate, anumite tipuri necesitand atat calitatea de scafandru excelent, cat si alte calitati, cum ar fi, de exemplu, cea de speolog, in cazul scufundarii in pesteri. Aceasta presupune o buna cunoastere a pericolelor si a mijloacelor de securitate referitorare la echipamentul specific si scafandri. Efectuata pentru explorarea si cercetarea pesterilor, a galeriilor si a sifoanelor submerse, scufundarea speologica necesita de multe ori, datorita parcurgerii unor distante lungi, utilizarea de aparate autonome de respirat sub apa ce folosesc si alt amestec decat aer sau recirculatoare, pentru prelungirea timpului de imersie prin reciclarea gazului expirat in aparat.

Romania ofera o gama diversificata de locatii in care se pot face scufundari, precum: Marea Neagra, unde pot fi explorate epave si nu numai, diverse lacuri din tara, cum ar fi Lacul Belis, cu biserica inghitita de ape, sau lacul vulcanic Sfanta Ana, pesteri (Pestera Izverna, spre exemplu, este una dintre cele mai renumite pesteri din Europa pentru practicarea speologiei subacvatice) si chiar locuri unde se pot face scufundari sub gheata. Acestea din urma sunt rezervate scafandrilor avansati, cu o pregatire fizica, psihica si tehnica serioasa, apti pentru efectuarea de trasee subacvatice lungi, cu regulile stricte de securitate, datorira faptului ca nu exista nici un mijloc de revenire rapida la suprafata, iar frigul diminueaza capacitatea fizica si mentala a scafandrului.

Pentru cei interesati, cursuri si scufundari de agrement sunt organizate de: Diving Delphi (Constanta, Bucuresti), Aquarius Dive Center (Constanta), Aquaventure (Vama Veche), Scuba Diver Center, Extrem Sport Romania, Respiro Dive Center etc.

Andreea Milici



"Sporturi extreme in Romania. Scuba Diving – explorarea lumii subacvatice" citeste si:
+ adauga comentariu pentru Sporturi extreme in Romania. Scuba Diving – explorarea lumii subacvatice COMENTARII (0):

Fii primul care comenteaza asta.


Nume utilizator:
Email utilizator:
Titlu comentariu:
Mesaj:

0 caractere :: Numar maxim de caractere 6000
Introduceti codul de securitate din imagine

Adauga comentariu

* Comentariile care contin limbaj vulgar nu vor fi publicate.


Cazare Romania