7,297 oferte
3,178 obiective

Supa de raci

7.0/10 din 3 voturi


Descriere

Sa se ieie douazeci raci si sa se spele bine si sa-i fearba in zama de carne buna; apoi sa-i scoata si sa le ieie cojile si carnea din picioare; apoi cojile toate puse in piulita
si pisate tare bine; apoi sa iei putina grasime si o infierbanta si sa pui cojile cele pisate inuntru sa se prajasca putin, si apoi sa pui jumatate lingura faina inuntru si sa se
mai prajasca putin; apoi sa se strecoare acea grasime printr-o petica, si cojile acele sa se puie iar in zama in care au fert racii sa mai fearba bine; apoi grasimea aceea strecurata sa se puie intr-o tigaie sa se infierbinte si sa puie o lingura de faina inuntru, si sa lasa sa se umfle, dar nu sa se rumineasca; si apoi sa o toarne zama aceea in
care au fert racii si sa o strecuri prin sata si sa mai fearba putin; apoi sa tai franzela rumenita si sa pui in chisa impreuna cu coditele si cu picioarele racilor, si sa torni zama peste dansii si sa dai la masa.

* chisa (sau chisea) - vas din sticla, portelan sau cristal, utilizat pentru pastrarea dulcetii.


Citeste si:

+ adauga comentariu pentru COMENTARII (0):

Fii primul care comenteaza asta.


Nume utilizator:
Email utilizator:
Titlu comentariu:
Mesaj:

0 caractere :: Numar maxim de caractere 6000
Introduceti codul de securitate din imagine

Adauga comentariu

* Comentariile care contin limbaj vulgar nu vor fi publicate.


Cazare Romania