7,297 oferte
3,178 obiective

Alege un Judet

Obiective

Calculeaza Ruta

Afla distanta pe care urmeaza sa o parcurgi, dar si ce poti vedea pe drum!

   Calculeaza   

Horoscopul zilei

Horoscopul zilei zodia Berbec Horoscopul zilei zodia Taur Horoscopul zilei zodia Gemeni
Horoscopul zilei zodia Rac Horoscopul zilei zodia Leu Horoscopul zilei zodia Fecioara
Horoscopul zilei zodia Balanta Horoscopul zilei zodia Scorpion Horoscopul zilei zodia Sagetator
Horoscopul zilei zodia Capricorn Horoscopul zilei zodia Varsator Horoscopul zilei zodia Pesti
Ciorba moldoveneasca de burta

Ciorba moldoveneasca de burta

Ciorba de burta si rasol de vita, dreasa cu galbenusuri de ou batute cu otet si presarata cu leustean si patrunjel verde. ...

Bilete de Avion





Pasageri (max. 9):
Adulti (>18 ani)
Tineri (12-18 ani)
Copii (2-12 ani)
Infanti (<2 ani)
10.0/10 din 1 vot

Trenuletul de odinioara se pregateste sa plece din gara: Mocanita isi reia traseul la Covasna

Trenuletul de odinioara se pregateste sa plece din gara: Mocanita isi reia traseul la Covasna

Interesul turistic pentru caile ferate inguste, printre care şi cele forestiere, a crescut in ultimii ani tot mai mult, in special datorita faptului ca acestea parcurg in general zone atractive, cu peisaje naturale spectaculoase. Ineditul unei calatorii cu Mocanita, desprinsa parca dintr-un basm, este apreciat deopotriva de adulti si de copii. In prezent, in Romania sunt destul de putine cai ferate inguste functionale, avand in vedere ca reabilitarea lor implica anumite costuri destul de ridicate. Acestea pot insa deveni rentabile si capabile sa se autofinanteze, cu conditia oferirii unor servicii turistice de calitate.

Spre bucuria turistilor, Mocanita de pe linia ingusta de la Covasna va fi repusa in functiune incepand din 12 aprilie. Trenuletul va circula timp de sase luni si va fi tras de locomotiva Diesel in fiecare zi de vineri, sambata si duminica, iar in zilele de sarbatoare – saptamana de Pasti (12-22 aprilie), de Nedeie (25-27 iulie) si de Zilele Covasnei (5-7 septembrie), cei care isi rezerva un loc vor calatori ca pe vremuri, intr-o mocanita trasa de locomotiva cu abur. Asociatia pentru Pastrarea Liniilor Ferate inguste a anuntat ca traseul va porni de la Hotelul Clermont din Voinesti si va merge pana la Planul inclinat de jos (din cauza degradarii acestuia, nu se poate urca).

Distanta pe care o va parcurge trenuletul este de sase kilometri dus-intors, iar cele trei vagoane pot transporta 50 de persoane la fiecare cursa. Preturile sunt de 4 lei pentru copii si 6 lei pentru adulti la calatoria cu locomotiva Diesel si 8 lei pentru copii si 10 lei pentru adulti la locomotiva cu abur. Plecarile se vor face intre orele 9 si 18 din fata Hotelului Clermont, in mod consecutiv. Grupurile care sunt interesate de o astfel de calatorie pot suna la numerele de telefon 0756244920 sau 0745363780, conform covasnamedia.ro.

Sursa fotografie: stiri.covasnamedia.ro



"Trenuletul de odinioara se pregateste sa plece din gara: Mocanita isi reia traseul la Covasna" citeste si:
+ adauga comentariu pentru Trenuletul de odinioara se pregateste sa plece din gara: Mocanita isi reia traseul la Covasna COMENTARII (0):

Fii primul care comenteaza asta.


Nume utilizator:
Email utilizator:
Titlu comentariu:
Mesaj:

0 caractere :: Numar maxim de caractere 6000
Introduceti codul de securitate din imagine

Adauga comentariu

* Comentariile care contin limbaj vulgar nu vor fi publicate.


Cazare Romania