7,297 oferte
3,178 obiective

Alege un Judet

Obiective

Calculeaza Ruta

Afla distanta pe care urmeaza sa o parcurgi, dar si ce poti vedea pe drum!

   Calculeaza   

Horoscopul zilei

Horoscopul zilei zodia Berbec Horoscopul zilei zodia Taur Horoscopul zilei zodia Gemeni
Horoscopul zilei zodia Rac Horoscopul zilei zodia Leu Horoscopul zilei zodia Fecioara
Horoscopul zilei zodia Balanta Horoscopul zilei zodia Scorpion Horoscopul zilei zodia Sagetator
Horoscopul zilei zodia Capricorn Horoscopul zilei zodia Varsator Horoscopul zilei zodia Pesti
Chirosti moldovenesti

Chirosti moldovenesti

Tipic moldovenesti, chirostii cu branza de oi si cartofi te imbie sa tot servesti. ...

Bilete de Avion





Pasageri (max. 9):
Adulti (>18 ani)
Tineri (12-18 ani)
Copii (2-12 ani)
Infanti (<2 ani)
10.0/10 din 1 vot

Zimbrii de la Neagra pot fi urmariti dintr-un observator modern, cu trei niveluri

Zimbrii de la Neagra pot fi urmariti dintr-un observator modern, cu trei niveluri

Directia Silvica Dambovita a construit recent la Zimbraria Neagra din judet un observator cu trei niveluri, cu o inaltime de 10-12 metri, care asigura o buna vizibilitate si de unde vizitatorii vor putea urmari in voie animalele. Cei mai incantati sunt copiii, insa initiativa e considerata ca fiind una binevenita si de catre adultii care ii insotesc, mai ales ca vechiul observator nu asigura suficienta protectie, iar uneori, desi spectaculoase, momentele in care zimbrii se bat intre ei, pot fi periculoase. Costurile realizarii observatorului au fost de 150.000 de lei, insa interesul turistilor pentru un astfel de obiectiv a ramas ridicat de-a lungul timpului.

Zimbrii stau mai mult in padure pe perioada verii, dar s-au obisnuit sa vina in zona unde este montat observatorul pentru a manca. Vizitatorilor li se recomanda sa vina la Neagra in cursul diminetii, pana in ora 12.00, pentru a avea mai multe sanse sa vada zimbrii, pentru ca in perioada caniculara a zilei, animalele se retrag in zone mai racoroase, sub arboret. Un fapt inedit este ca toate animalele de la Zimbraria Neagra au fost botezate cu nume care incep cu Ro, de la indicativul tarii. Astfel, turistii ii pot vedea pe Rococo, Roma, Rodion, Romica, Romario, Rovena, Robocop, Rovana, Rocarita, Romanita sau Roscatu.

Zimbri sunt animale de longevitate medie, de 20-25 ani. La nastere, puii au par de culoare rosiatica si doar 16-35 de kilograme, dar greutatea ajunge pana la 800 de kilograme la exemplarele adulte. Femelele sunt mai mici, greutatea intre 320 si 640 kg si partea din fata a corpului mai bine-facuta, iar masculii prezinta o disproportionalitate intre partea din fata a corpului, puternica si crupa relativ mica. Din pacate, zimbrul a disparut de pe teritoriul actual al Romaniei in secolul al XIX-lea, din cauza vanarii lui in exces si a scaderii drastice a fondului forestier, putand fi intanit acum doar in rezervatii.

Zimbraria Neagra din cadrul Ocolului silvic Bucsani este situata la mai putin de 80 de kilometri de Bucuresti, la 30 de kilometri de Targoviste si 35 de kilometri de Ploiesti. Ea s-a infiintat in 1983, atunci cand au fost adusi la Bucsani 18 zimbri din tara, dar si cateva exemplare din Polonia. Dupa 1995, scopul zimbrariei a fost de inmultire si transfer al zimbrilor catre celelalte rezervatii. Astazi, Zimbraria Neagra este, de departe, cea mai mare din tara, cu un efectiv de 37 de capete, de la trei-patru luni pana la 12-13 ani. In afara de Bucsani si Hateg, in Romania mai sunt doua rezervatii de zimbri: la Dragos Voda (Neamt) si la Vama Buzaului (Brasov). In Neamt se intentioneaza punerea in libertate a zimbrilor, insa pe timpul iernii acestia vor fi hraniti de catre oameni.

Sursa fotografie: hellodambovita.ro



"Zimbrii de la Neagra pot fi urmariti dintr-un observator modern, cu trei niveluri " citeste si:
+ adauga comentariu pentru Zimbrii de la Neagra pot fi urmariti dintr-un observator modern, cu trei niveluri COMENTARII (0):

Fii primul care comenteaza asta.


Nume utilizator:
Email utilizator:
Titlu comentariu:
Mesaj:

0 caractere :: Numar maxim de caractere 6000
Introduceti codul de securitate din imagine

Adauga comentariu

* Comentariile care contin limbaj vulgar nu vor fi publicate.


Cazare Romania