7,297 oferte
3,178 obiective

Alege un Judet

Obiective

Calculeaza Ruta

Afla distanta pe care urmeaza sa o parcurgi, dar si ce poti vedea pe drum!

   Calculeaza   

Horoscopul zilei

Horoscopul zilei zodia Berbec Horoscopul zilei zodia Taur Horoscopul zilei zodia Gemeni
Horoscopul zilei zodia Rac Horoscopul zilei zodia Leu Horoscopul zilei zodia Fecioara
Horoscopul zilei zodia Balanta Horoscopul zilei zodia Scorpion Horoscopul zilei zodia Sagetator
Horoscopul zilei zodia Capricorn Horoscopul zilei zodia Varsator Horoscopul zilei zodia Pesti
Stevie pane ca la Hunedoara

Stevie pane ca la Hunedoara

Frunze de stevie pane cu mujdei de usturoi. ...

Bilete de Avion





Pasageri (max. 9):
Adulti (>18 ani)
Tineri (12-18 ani)
Copii (2-12 ani)
Infanti (<2 ani)
10.0/10 din 1 vot

Unde isi petrec romanii vacanta de 1 Mai

Unde isi petrec romanii vacanta de 1 Mai

Cu toate ca in acest an numarul turistilor care au cumparat vacante de Pasti in statiunile din Romania a scazut cu 10% fata de anul trecut, desi initial fusese anuntata o crestere a acestora, reprezentantii agentiilor de turism sunt increzatori ca situatia va fi alta in mini-vacanta de 1 mai. In primul rand, bugetarii beneficiaza de o zi libera in 30 aprilie, ceea ce le permite sa isi prelungeasca sejurul: Guvernul a adoptat, in sedinta de astazi, hotararea prin care ziua de luni 30 aprilie 2012 este declarata zi nelucratoare in sectorul public. De altfel, aceasta initiativa a fost sustinuta de Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului tocmai pentru ca cele patru zile libere intre sfarsitul saptamanii si 1 Mai au ca rezultat cresterea circulatiei turistice si un numar mai mare de zile petrecute de turisti in statiuni.
 
In al doilea rand, meteorologii ne promit acum o vreme calda si insorita, cu temperaturi de pana la 28 de grade in toata tara. Pe litoral vremea va fi frumoasa, cu temperaturi maxime de pana la 20 de grade, iar apa marii va avea in jur de 14 grade. Si la munte va fi cald, cu ploi de scurta durata dupa-amiaza. Aceasta tendinta se va mentine pe parcursul intregii luni, valorile termice urmand sa fie mai ridicate decat normal si ploile mai putine.

In aceste conditii, de 1 Mai sunt asteptati pe litoral peste 25.000 de turisti, potrivit Corinei Martin, presedintele Asociatiei Nationale a Agentiilor de Turism (ANAT). “Litoralul va fi pregatit de 1 mai, ca in fiecare an, pentru ca institutiile care il au in grija au acest deadline, altfel sunt sanctionate, indiferent ce s-a comentat in presa in ultima vreme”, a declarat aceasta. Cele mai cautate statiuni vor fi in acest an Mamaia, Eforie Nord, Neptun si Vama Veche, iar sejurul mediu va fi de trei nopti, desi unii turisti vor sta si 5 nopti. Tariful mediu pentru statiunile din nordul litoralului este de 60-70 de lei pe noapte la un hotel de trei stele, cu mic dejun inclus, in timp ce in statiunile din sud preturile ajung si la 50 de lei pe noapte. Pentru cei cu pretentii, o noapte pentru doua persoane intr-un hotel de 5 stele din Mamaia, "perla" litoralului romanesc, ii poate costa si pana la 3.000 de lei.

In ceea ce priveste statiunile montane, in topul preferintelor se va situa statiunea Sinaia, unde-si vor petrece mini-vacanta de 1 Mai aproximativ 5.000 de turisti, urmata de Predeal, Azuga si Busteni, in fiecare dintre aceste locatii fiind asteptati intre 1.000 si 2.000 de turisti, mai ales din capitala. Pe Valea Prahovei, preturile sunt cuprinse intre 100 si 160 de lei pe noapte, la un hotel de trei stele, indiferent de statiune, iar tarifele aplicate la vile sunt chiar mai mici, pornind de la 50 de lei pe noapte.

Cele mai multe oferte pentru aceasta perioada sunt cele care presupun trei nopti platite si una cadou, majoritatea operatorilor hotelieri cerand pachete de minimum doua nopti. Pachetele de tip all-inclusive lipsesc in continuare cu desarvasire, fie ca vorbim de litoral sau de munte. In ceea ce priveste numarul de turisti straini care vor veni pe litoralul romanesc in aceasta perioada, sefa ANAT a spus ca va fi unul nesemnificativ, deoarece 1 mai nu este promovat in afara tarii.

Andreea Milici
 



"Unde isi petrec romanii vacanta de 1 Mai" citeste si:
+ adauga comentariu pentru Unde isi petrec romanii vacanta de 1 Mai COMENTARII (0):

Fii primul care comenteaza asta.


Nume utilizator:
Email utilizator:
Titlu comentariu:
Mesaj:

0 caractere :: Numar maxim de caractere 6000
Introduceti codul de securitate din imagine

Adauga comentariu

* Comentariile care contin limbaj vulgar nu vor fi publicate.


Cazare Romania