7,297 oferte
3,178 obiective

Alege un Judet

Obiective

Calculeaza Ruta

Afla distanta pe care urmeaza sa o parcurgi, dar si ce poti vedea pe drum!

   Calculeaza   

Horoscopul zilei

Horoscopul zilei zodia Berbec Horoscopul zilei zodia Taur Horoscopul zilei zodia Gemeni
Horoscopul zilei zodia Rac Horoscopul zilei zodia Leu Horoscopul zilei zodia Fecioara
Horoscopul zilei zodia Balanta Horoscopul zilei zodia Scorpion Horoscopul zilei zodia Sagetator
Horoscopul zilei zodia Capricorn Horoscopul zilei zodia Varsator Horoscopul zilei zodia Pesti
Chiftele din legume

Chiftele din legume

Chiftelele din legume pot fi atat un aperitiv delicios cat si felul principal alaturi de garnitura sau salata. Daca numarul legumelor alese poate varia, cartoful este ingredientul care nu trebuie sa l ...

Bilete de Avion





Pasageri (max. 9):
Adulti (>18 ani)
Tineri (12-18 ani)
Copii (2-12 ani)
Infanti (<2 ani)
10.0/10 din 1 vot

Weekend de vis in Muntii Parang: hai la Marea Evadare!

Weekend de vis in Muntii Parang: hai la Marea Evadare!

Ajuns anul acesta la editia a II-a, Festivalul Sporturilor Montane "Parangul Mare" – Marea Evadare, organizat de Asociatia Drumetii Montane, se va desfasura, timp de trei zile, intre 2-4 august, in poiana situata langa cabana Groapa Seaca din Muntii Parang. Reprezentand etapa a IV-a a competitiei nationale de turism sportiv "Stafeta Muntilor", festivalul se adreseaza tuturor celor care vor sa evadeze departe de orasele cu asfalt incins si zgomote asurzitoare, undeva in mijlocul naturii.

Probele de concurs sunt: proba de raid montan, proba de teste teoretice, proba de orientare, proba de escalada, maratonul de folk si seara culturala, iar categoriile – Copii, Juniori, Elite si Open, in cadrul carora participa echipe de cate trei persoane. Clasamentul general este alcatuit din insumarea celor mai bune rezultate obtinute de catre un grup la cele trei categorii de concurs, plus punctajul probei culturale, ce se va desfasura tot pe grupuri. Se vor acorda si doua premii speciale: Premiul pentru cea mai rapida ascensiune – se va acorda echipei care ajunge in cel mai scurt timp in postul doi (categoriile Juniori si Open) si postul trei (categoria Elite), si Premiul Trubadurul Taberei – pentru cel mai devotat chitarist care va incanta publicul in cele doua seri la focul de tabara.

Participantii trebuie sa detina, in mod obligatoriu, un echipament format din: incaltaminte cu talpa aderenta, lanterna, fluier, pelerina de ploaie (individual), busola, trusa sanitara, bidon pentru apa (colectiv). Tabara de corturi va fi amplasata in proximitatea cabanei Groapa Seaca. Pentru campare se percepe o taxa de 10lei/noapte/cort 2-4 persoane, care include: camparea, accesul la dus si grup sanitar.

Accesul la cabana se face pe drumul national 7A, Petrosani-Obirsia Lotrului-Brezoi, drum care te introduce din primele secunde in vacanta de poveste, serpuind printre stancile maiestoase de pe cheile Jietului, presarate cu delicate cascade. Se poate opta si pentru varianta Sebes-Sugag-Obarsia Lotrului-Pasul Groapa Seaca, pe drumul 67C, un defileu de vis intins pe o distanta de 123 km, cu un drum ca in palma, portiunea facand parte integranta din soseaua Transalpina. Sosirea la cabana se poate face si dinspre Novaci-Ranca-Gropa Seaca, distanta de 40 km, pe aici putand fi admira Transalpina, cunoscuta si sub numele de "Drumul Regelui", in toata splendoarea ei.

Scopul acestui proiect il reprezinta promovarea si popularizarea turismului sportiv ca modalitate eco de petrecere a timpului liber, educarea societatii intr-un spirit verde – prin implicarea in activitati mediu-protective, parcurgerea unor trasee turistice si ascensiunea pe Varful Parangul Mare – 2519 m, al V-lea varf montan din Carpatii Romaniei. Programul evenimentului il gasiti aici.

Sursa fotografie: apinet.org



"Weekend de vis in Muntii Parang: hai la Marea Evadare!" citeste si:
+ adauga comentariu pentru Weekend de vis in Muntii Parang: hai la Marea Evadare! COMENTARII (0):

Fii primul care comenteaza asta.


Nume utilizator:
Email utilizator:
Titlu comentariu:
Mesaj:

0 caractere :: Numar maxim de caractere 6000
Introduceti codul de securitate din imagine

Adauga comentariu

* Comentariile care contin limbaj vulgar nu vor fi publicate.


Cazare Romania