7,297 oferte
3,178 obiective

Zacusca de peste ca la Zagon

Reteta adaugata de catre admin in data de 2011-12-17
10.0/10 din 4 voturi


Bucatar retete SkyTrip

Descriere Zacusca de peste ca la Zagon

Un aperitiv extrem de interesant si gustos, zacusca de peste cu castraveti murati si masline e imposibil de refuzat.

Ingrediente

  • 1 kg de crap;
  • 500 g de arpagic;
  • 250 g de ceapa;
  • 350 ml de ulei;
  • 250 g de masline;
  • 150 ml de bulion;
  • 2 oua;
  • 150 ml de vin alb;
  • 100 g de paine alba;
  • 50 ml de otet;
  • 500 g de castraveti murati;
  • 100 g de lamaie;
  • 2 g de foi de dafin;
  • 6 g de cimbru;
  • 1 g de ienibahar pisat;
  • 50 g de sare;
  • 1 g de piper.

Mod de Preparare Zacusca de peste ca la Zagon

  • ceapa se taie marunt, iar castravetii se curata de coaja si seminte si se taie cuburi mari; maslinele se oparesc, pentru a-si pierde gustul sarat;
  • se pun la calit in ulei ceapa si arpagicul si se lasa apoi sa fiarba; se pun si castravetii la calit, apoi se adauga maslinele oparite, bulionul, vinul si otetul;
  • se potriveste la gust de sare si se condimenteaza cu foi de dafin, cimbru, piper si ienibahar;
  • pestele se taie felii si se da prin ulei incins;
  • se adauga apoi compozitiei si se lasa sa fiarba cca. 15-20 de minute;
  • se baga apoi la cuptor si se coace;
  • ouale se fierb tari si se taie rondele, iar painea se prajeste si se taie in crutoane mici; lamaia se taie felii;
  • se serveste rece, cu crutoane de paine si cu rondele de oua si felii de lamaie deasupra.

Mod de servire

Se serveste cu un pahar de vin alb sec.

+ adauga comentariu pentru Zacusca de peste ca la Zagon COMENTARII (0):

Fii primul care comenteaza asta.


Nume utilizator:
Email utilizator:
Titlu comentariu:
Mesaj:

0 caractere :: Numar maxim de caractere 6000
Introduceti codul de securitate din imagine

Adauga comentariu

* Comentariile care contin limbaj vulgar nu vor fi publicate.


Trebuie sa fiti membru ca sa puteti adauga propuneri de retete.

Cazare Romania