Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

7,313 oferte
3,178 obiective

Alege un Judet

Obiective

Calculeaza Ruta

Afla distanta pe care urmeaza sa o parcurgi, dar si ce poti vedea pe drum!

   Calculeaza   

Horoscopul zilei

Horoscopul zilei zodia Berbec Horoscopul zilei zodia Taur Horoscopul zilei zodia Gemeni
Horoscopul zilei zodia Rac Horoscopul zilei zodia Leu Horoscopul zilei zodia Fecioara
Horoscopul zilei zodia Balanta Horoscopul zilei zodia Scorpion Horoscopul zilei zodia Sagetator
Horoscopul zilei zodia Capricorn Horoscopul zilei zodia Varsator Horoscopul zilei zodia Pesti
Ficatei de stiuca in unt

Ficatei de stiuca in unt

Mancare rafinata, dar putin cunoscuta printre cei gurmanzi. ...

Bilete de Avion

Pasageri (max. 9):
Adulti (>18 ani)
Tineri (12-18 ani)
Copii (2-12 ani)
Infanti (<2 ani)
10.0/10 din 4 voturi

27 septembrie, Ziua Mondiala a Turismului

27 septembrie, Ziua Mondiala a Turismului

Data de 27 septembrie marcheaza Ziua Mondiala a Turismului, al carei obiectiv principal este acela de a determina comunitatea internationala sa constientizeze importanta turismului si a valorilor sale culturale, sociale, politice si economice. Aleasa deoarece marcheaza adoptarea, la 27 septembrie 1970, a statutului Organizatiei Mondiale a Turismului, institutie specializata a ONU, Ziua Mondiala a Turismului se sarbatoreste, incepand din 1980, in fiecare an. Anul acesta Egiptul a fost aleasa tara gazda a festivitatilor oficiale.
 

Tema editiei din 2011 este “Turismul – un liant intre culturi” (Tourism - Linking cultures), celebrand rolul unificator al acestuia, acela de a aduce impreuna culturile lumii. Avand un potential enorm, turismul nu este doar un vector al prosperitatii economice, ci si domeniul care face posibil dialogul intercultural: “Generand 9% din PIB si peste 258 de milioane de locuri de munca la nivel mondial, Turismul nu este doar o industrie majora din economia mondiala. Aceasta industrie creaza mai mult decat un simplu schimb de servicii. Turismul aduce oameni din culturi diferite impreuna, ii indeamna la dialog si la toleranta”, a declarat Michael Frenzel, Vice President WTTC si CEO TUI Group. Niciodata un numar atat de mare de oameni nu a calatorit in atatea colturi de lume, intrand astfel in contact cu alte popoare si culturi. Iar aceasta interactiune dintre indivizi, comunitati si culturi diferite creeaza premisele unei lumi mai pasnice, prin cresterea nivelului de toleranta, respect si intelegere reciproce.

 
Secretarul general al Organizatiei Mondiale a Turismului, Taleb Rifai, a declarat ca politicile din domeniul turismului trebuie sa tina cont de patrimoniul artistic, arheologic si cultural al unei tari, care ar trebui protejat si transmis generatiilor viitoare: “In 2010, 940 de milioane de turisti au calatorit intr-o tara straina lor, luand astfel contact cu partea tangibila a unei culturi - monumente istorice, opere de arta, mancare traditionala etc -, dar si cu partea intangibila a acelei culturi – muzica, obiceiuri si traditii, stiluri de viata, etc. Ziua Mondiala a Turismului 2011 este practic o celebrare a acestei legaturi unice creata prin intermediul turismului, intre oameni din culturi diferite”.

 
Tema "Turismul – liant intre culturi" este de mare actualitate pentru turismul romanesc, avand in vedere ca directia de promovare actuala a Romaniei este tocmai redescoperirea traditiilor, a specificului local si a patrimonului cultural si artistic, punerea acestora in valoare si transmiterea lor catre generatia tanara. Ziua Mondiala a Turismului este astazi sarbatorita prin actiuni special organizate cu acest prilej de catre administratiile publice centrale si locale, inclusiv in mai multe statiuni turistice romanesti.

Andreea Milici"27 septembrie, Ziua Mondiala a Turismului" citeste si:
+ adauga comentariu pentru 27 septembrie, Ziua Mondiala a Turismului COMENTARII (0):

Fii primul care comenteaza asta.


Nume utilizator:
Email utilizator:
Titlu comentariu:
Mesaj:

0 caractere :: Numar maxim de caractere 6000
Introduceti codul de securitate din imagine

Adauga comentariu

* Comentariile care contin limbaj vulgar nu vor fi publicate.


Cazare Romania