7,297 oferte
3,178 obiective

Alege un Judet

Obiective

Calculeaza Ruta

Afla distanta pe care urmeaza sa o parcurgi, dar si ce poti vedea pe drum!

   Calculeaza   

Horoscopul zilei

Horoscopul zilei zodia Berbec Horoscopul zilei zodia Taur Horoscopul zilei zodia Gemeni
Horoscopul zilei zodia Rac Horoscopul zilei zodia Leu Horoscopul zilei zodia Fecioara
Horoscopul zilei zodia Balanta Horoscopul zilei zodia Scorpion Horoscopul zilei zodia Sagetator
Horoscopul zilei zodia Capricorn Horoscopul zilei zodia Varsator Horoscopul zilei zodia Pesti
Placintele impaturite ca-n Ardeal

Placintele impaturite ca-n Ardeal

Placintele impaturite, bune si crocante. ...

Bilete de Avion





Pasageri (max. 9):
Adulti (>18 ani)
Tineri (12-18 ani)
Copii (2-12 ani)
Infanti (<2 ani)
10.0/10 din 1 vot

Amintiri din Epoca de Aur: Muzeul Cosumatorului Comunist, inaugurat la Timisoara

Amintiri din Epoca de Aur: Muzeul Cosumatorului Comunist, inaugurat la Timisoara

Weekendul acesta, la Timisoara a fost inaugurat primul Muzeu al Consumatorului Comunist din Romania, dar si din Europa de Est. Proiect in totalitate privat, acesta este amenajat sub forma unei locuinte obisnuite din Epoca de Aur, cu sufragerie, camera copiilor, bucatarie, baie si debara, iar vizitatorii pot vedea printre exponate carti vechi, discuri si casete cu muzica patriotica sau povesti, reviste, aparate casnice, papusi Aradeanca, pachete de tigari Carpati si Amiral, sticle de lapte si de bere, sacose de rafie, sapunuri Cheia, televizoare alb-negru, biciclete Pegas, bibelouri, trotinete, triole, caiete de scoala, etichete, programe de cinema, cutii de chibrituri, piese de mobilier, haine si multe altele.

Ineditul muzeu nu a fost infiintat dintr-un sentiment de nostalgie comunista, ci doar pentru a prezenta aspecte din viata de zi cu zi a romanilor din acea perioada si pentru a aduce o noutate in oferta turistica a orasului: "Scopul sau principal este de a recupera memoria pierduta a obiectelor epocii socialiste si de a lansa in circuitul public un obiectiv turistic original, un  nou "hotspot" al Timisoarei. Noi nu batem moneda pe nostalgia acelei perioade, nu asta vrem. Dorim sa pastram amintirea si o frantura de istorie care e foarte variata”, a declarat Ovidiu Mihaita, initiatorul muzeului, cel care a fondat, in urma cu 10 ani, si primul teatru independent din Timisoara - Aualeu.

Majoritatea obiectelor expuse sunt astazi o raritate, deoarece, dupa 1989, romanii au aruncat cam tot ce tinea de trecutul comunist si ce parea depasit si lipsit de utilitate. Donate de prieteni si cunoscuti, adunate de pe la targuri, de prin poduri sau chiar recuperate din gunoi, acestea au fost stranse de-a lungul unei perioade de 5 ani, printr-un efort colectiv. Desi spatiul dedicat muzeului a devenit deja neincapator, cei care inca pastreaza in casele lor obiecte vechi si vor sa renunte la ele, pot sa le doneze pentru completarea colectiei.

Muzeul Consumatorului Comunist este unul interactiv. Vizitatorii pot sa atinga exponatele si sa le fotografieze, iar doritorii vor avea alaturi si "specialisti in Epoca de Aur", care sa le povesteasca despre ele. Reprezinta un obiectiv interesant atat pentru turistii straini si copiii care s-au nascut dupa Revolutia din 1989, dar si pentru cei care au trait din plin perioada comunista. Il gasiti pe strada Arh. Szekely Laszlo (fosta Zoe) nr.1, la subsolul Teatrului Aualeu, si va fi deschis zilnic pentru aproape o luna, dupa care va functiona pe baza de rezervari. Intrarea este libera, dar se accepta donatii.



"Amintiri din Epoca de Aur: Muzeul Cosumatorului Comunist, inaugurat la Timisoara" citeste si:
+ adauga comentariu pentru Amintiri din Epoca de Aur: Muzeul Cosumatorului Comunist, inaugurat la Timisoara COMENTARII (0):

Fii primul care comenteaza asta.


Nume utilizator:
Email utilizator:
Titlu comentariu:
Mesaj:

0 caractere :: Numar maxim de caractere 6000
Introduceti codul de securitate din imagine

Adauga comentariu

* Comentariile care contin limbaj vulgar nu vor fi publicate.


Cazare Romania