Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

7,313 oferte
3,178 obiective

Baclava

Reteta adaugata de catre admin in data de 2011-03-18
10.0/10 din 4 voturi


Bucatar retete SkyTrip

Descriere Baclava

Se spune ca baclavaua apartine culturii antice, de unde s-a raspandit peste tot, la arabi si la greci, armeni si turci, pana la dobrogeni.

Ingrediente

  • Aluat: 1 kg de faina extra, bine uscata; 1 ou; 1 lingurita de unt; 1 paharel de vin alb;
  • Umplutura: 1 caus de unt topit; 1 litru de zahar; 500 g de nuci pisate;
  • Sirop: 1 kg de zahar; 500 ml de apa; vanilie; scortisoara; apa de trandafiri.

Mod de Preparare Baclava

  • se framanta faina bine, cu apa calduta, pana iese un aluat moale, apoi se lasa la dospit;
  • se imparte aluatul in 30 de bucati sferice; fiecare bucata se intinde foaie dreptunghiulara, foarte subtire;
  • se unge cu unt o tava rotunda;
  • se stropeste fiecare foaie cu unt si se presara cu nuci si zahar;
  • se impacheteaza ca o scrisoare, adunand colturile la mijloc, o data si inca o data sau se pot alterna foile cu umplutura;
  • se potrivesc baclavalele, se mai scalda inca o data in unt si apoi se pun la cuptor, la foc potrivit;
  • la final, cand baclavalele s-au rumenit, se toarna peste ele siropul, rezultat din fierberea ingredientelor specificate.

Mod de servire

Se serveste a doua zi, rece.

+ adauga comentariu pentru Baclava COMENTARII (0):

Fii primul care comenteaza asta.


Nume utilizator:
Email utilizator:
Titlu comentariu:
Mesaj:

0 caractere :: Numar maxim de caractere 6000
Introduceti codul de securitate din imagine

Adauga comentariu

* Comentariile care contin limbaj vulgar nu vor fi publicate.


Trebuie sa fiti membru ca sa puteti adauga propuneri de retete.

Cazare Romania