
Tochitura moldoveneasca
Tochitura moldoveneasca, un preparat traditional pentru zona Moldovei, va avea un gust de neuitat daca se va folosi un ceaun de tuci si va fi servit cu branza de oi framantata sau cas. ...
Forum: Topicuri Noi
- In ce locuri din tara va propuneti sa mergeti in 2017? 30-01-2017
- Vacanta mea de iarna 30-01-2017
- Partiile din Romania 30-01-2017
- Bucovina, colt de rai 30-01-2017

Afla distanta pe care urmeaza sa o parcurgi, dar si ce poti vedea pe drum!
Top Obiective
Articole recente
Bilete de Avion
![]() |
Descriere Bors de ciuperci
O ciorba savuroasa, spre desfatarea celui care o mananca. Intalnita in zona Moldovei, este una dintre cele mai reusite fierturi romanesti.
Ingrediente
- 1 kg de ciuperci (urechiuse, pastraviori de fag, rascovi, manatarci etc.);
- 1 pastarnac;
- 1 patrunjel;
- 1 telina mica;
- 2 morcovi;
- 2 cepe;
- 1 gogosar sau 1 ardei gras;
- 500 ml de supa de carne;
- 1 l de bors proaspat;
- 1 pahar de smantana;
- 1 ou;
- 1 legatura de leustean sau alta verdeata;
- sare si piper dupa gust.
Mod de Preparare Bors de ciuperci
- zarzavatul se rade sau se toaca din cutit si se pune la fiert in 2 l de apa cu sare, timp de o jumatate de ora;
- ciupercile se taie felii subtiri si se adauga, impreuna cu supa, langa zarzavat, sa mai fiarba la foc mic, pentru inca o jumatate de ora;
- borsul se pune la fiert, iar dupa ce a dat in clocot se toarna peste ciuperci;
- se bate oul cu smantana, piper si putina zeama;
- cand fiertura a scazut cam cu 1 l, se adauga sare si se drege cu smantana si ou;
- se ia de pe foc si se presara leustean tocat.
Trebuie sa fiti membru ca sa puteti adauga propuneri de retete.
Autentificare
Fii primul care comenteaza asta.