Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

7,312 oferte
3,178 obiective

Bors de ciuperci

Reteta adaugata de catre admin in data de 2014-10-31
8.1/10 din 10 voturi


Bucatar retete SkyTrip

Descriere Bors de ciuperci

O ciorba savuroasa, spre desfatarea celui care o mananca. Intalnita in zona Moldovei, este una dintre cele mai reusite fierturi romanesti.

Ingrediente

  • 1 kg de ciuperci (urechiuse, pastraviori de fag, rascovi, manatarci etc.);
  • 1 pastarnac;
  • 1 patrunjel;
  • 1 telina mica;
  • 2 morcovi;
  • 2 cepe;
  • 1 gogosar sau 1 ardei gras;
  • 500 ml de supa de carne;
  • 1 l de bors proaspat;
  • 1 pahar de smantana;
  • 1 ou;
  • 1 legatura de leustean sau alta verdeata;
  • sare si piper dupa gust.

Mod de Preparare Bors de ciuperci

  • zarzavatul se rade sau se toaca din cutit si se pune la fiert in 2 l de apa cu sare, timp de o jumatate de ora;
  • ciupercile se taie felii subtiri si se adauga, impreuna cu supa, langa zarzavat, sa mai fiarba la foc mic, pentru inca o jumatate de ora;
  • borsul se pune la fiert, iar dupa ce a dat in clocot se toarna peste ciuperci;
  • se bate oul cu smantana, piper si putina zeama;
  • cand fiertura a scazut cam cu 1 l, se adauga sare si se drege cu smantana si ou;
  • se ia de pe foc si se presara leustean tocat.

+ adauga comentariu pentru Bors de ciuperci COMENTARII (0):

Fii primul care comenteaza asta.


Nume utilizator:
Email utilizator:
Titlu comentariu:
Mesaj:

0 caractere :: Numar maxim de caractere 6000
Introduceti codul de securitate din imagine

Adauga comentariu

* Comentariile care contin limbaj vulgar nu vor fi publicate.


Trebuie sa fiti membru ca sa puteti adauga propuneri de retete.

Cazare Romania