7,297 oferte
3,178 obiective

Budinca de legume

Reteta adaugata de catre monica in data de 2015-09-30
10.0/10 din 1 vot


Bucatar retete SkyTrip

Descriere Budinca de legume

Budinca de morcovi, mazare, conopida si ciuperci, presarata cu cascaval ras.

Ingrediente

  • 4 morcovi;
  • 200 g de mazare;
  • 200 g de ciuperci;
  • 200 g de conopida;
  • 120 g de unt;
  • 80 g de faina;
  • 500 ml de lapte;
  • 100 g de cascaval;
  • 4 oua;
  • 2 linguri de pesmet;
  • sare.

Mod de Preparare Budinca de legume

  • legumele se curata si se spala, apoi morcovii si ciupercile se taie felioare subtiri, iar buchetelele de conopida in jumatate, pe lungime;
  • se inabusa legumele in 30 g de unt, turnand treptat cate putina apa fierbinte; cand s-au inmuiat, se stinge focul si se lasa sa se raceasca;
  • separat, se topesc 70 g de unt, presarand faina pana se omogenizeaza amestecul, apoi se stinge cu laptele caldut, incorporat treptat, amestecand energic cu o lingura de lemn, ca sa nu se formeze cocoloase; se lasa la racit;
  • cand legumele si sosul s-au racit, se amesteca adaugandu-se treptat galbenusurile, 50 g de cascaval ras si albusurile batute spuma cu un praf de sare;
  • cu untul ramas se unge un vas termorezistent, dupa care se tapeteaza cu pesmet; se toarna compozitia in vas si fie se introduce la cuptor, pentru 35-40 de minute, la foc mijlociu, fie se acopera cu un capac si se fierbe timp de 40-45 de minute pe baie de aburi;
  • cand este gata, se presara cascaval ras si se portioneaza dupa ce s-a mai racit.

Mod de servire

Se serveste cu iaurt, sana sau lapte batut.

+ adauga comentariu pentru Budinca de legume COMENTARII (0):

Fii primul care comenteaza asta.


Nume utilizator:
Email utilizator:
Titlu comentariu:
Mesaj:

0 caractere :: Numar maxim de caractere 6000
Introduceti codul de securitate din imagine

Adauga comentariu

* Comentariile care contin limbaj vulgar nu vor fi publicate.


Trebuie sa fiti membru ca sa puteti adauga propuneri de retete.

Cazare Romania