7,297 oferte
3,178 obiective

Alege un Judet

Obiective

Calculeaza Ruta

Afla distanta pe care urmeaza sa o parcurgi, dar si ce poti vedea pe drum!

   Calculeaza   

Horoscopul zilei

Horoscopul zilei zodia Berbec Horoscopul zilei zodia Taur Horoscopul zilei zodia Gemeni
Horoscopul zilei zodia Rac Horoscopul zilei zodia Leu Horoscopul zilei zodia Fecioara
Horoscopul zilei zodia Balanta Horoscopul zilei zodia Scorpion Horoscopul zilei zodia Sagetator
Horoscopul zilei zodia Capricorn Horoscopul zilei zodia Varsator Horoscopul zilei zodia Pesti
Prajitura cu prune

Prajitura cu prune

Prajitura cu blat simplu si prune. ...

Bilete de Avion





Pasageri (max. 9):
Adulti (>18 ani)
Tineri (12-18 ani)
Copii (2-12 ani)
Infanti (<2 ani)
10.0/10 din 1 vot

Cea mai lunga pista de biciclete din tara, care leaga Timisoara de granita cu Serbia, a fost inaugurata

Cea mai lunga pista de biciclete din tara, care leaga Timisoara de granita cu Serbia, a fost inaugurata

Saptamana trecuta, in judetul Timis a fost inaugurata cea mai lunga pista de biciclete din tara. Avand o lungime de 37 de kilometri, doua benzi de circulatie si opt refugii, aceasta leaga orasul Timisoara de granita cu Serbia, fiind construita pe digul raului Bega. Mai exact, traseul porneste de la Podul Modos, aflat la iesire din Timisoara, apoi trece prin dreptul localitatilor Utvin, Sanmihaiu Roman, Sanmihaiu German, Sanmartinul Mare si Otelec. Cei care doresc sa il parcurga, vor avea posibilitatea sa imprumute gratuit biciclete. Administratia Bazinala de Apa Banat a achizitionat 30 de biciclete, urmand ca in perioada urmatoare sa se stabileasca si procedura prin care acestea vor putea fi imprumutate biciclistilor.

Cu toate ca, potrivit proiectului, pista ar trebui sa continue pana la Zrenjanin, in Serbia, iar intre cele doua tari sa fie un punct de trecere a frontierei, momentan aceasta se termina in camp, langa granita, deoarce partea sarba inca mai lucreaza la constructia ei. Pe teritoriul Serbiei, pista ar urma sa aiba 43 de kilometri, din care doar 7 au fost amenajati, deocamdata, din cauza lipsei banilor. Dusko Radisic, viceprimarul orasului Zrenjanin din Serbia, prezent si el la inaugurare, a dat insa asigurari ca se are in vedere si realizarea portiunii ce revine partii sarbe pana in 2017, cu fonduri provenite din accesarea unor fonduri transfrontaliere.

Biciclistii care au participat la inaugurarea pistei au facut un concurs de pedalare printre jaloane, iar premiile pentru cei mai buni au constat in biciclete si accesorii pentru biciclete. Pe unele portiuni, s-a constatat existenta unor denivelari, cauzate de autoturismele care au folosit ilegal pista pana acum. Pentru a preveni astfel de incalcari ale legii in viitor, au fost montate 14 bariere pentru oprirea circulatiei masinilor, iar biciclistilor le este pus la dispozitie numarul unui dispecerat al Administratiei Bazinale de Apa Banat, pentru a raporta situatiile de acet gen. Cei care vor urca cu masinile pe aceasta pista vor fi amendati cu suma de 7.000 de lei.

Autor fotografie: Valentin-Pokus Alex
 



"Cea mai lunga pista de biciclete din tara, care leaga Timisoara de granita cu Serbia, a fost inaugurata" citeste si:
+ adauga comentariu pentru Cea mai lunga pista de biciclete din tara, care leaga Timisoara de granita cu Serbia, a fost inaugurata COMENTARII (0):

Fii primul care comenteaza asta.


Nume utilizator:
Email utilizator:
Titlu comentariu:
Mesaj:

0 caractere :: Numar maxim de caractere 6000
Introduceti codul de securitate din imagine

Adauga comentariu

* Comentariile care contin limbaj vulgar nu vor fi publicate.


Cazare Romania