Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

7,313 oferte
3,178 obiective

Chec ca-n Banat

Reteta adaugata de catre skytrip in data de 2011-02-23
8.6/10 din 7 voturi


Descriere Chec ca-n Banat

Checul este un desert pufos, racoros, incredibil de elegant, intotdeauna irezistibil de bun.

Ingrediente

  • 1 kg de faina;
  • 8 oua;
  • 1 paharel mic de rom;
  • praf de copt;
  • 1 ceasca mare zahar (300 g);
  • 50 g miez de nuca macinata;
  • 1 pachet 1/2 de unt;
  • 100 g de stafide;
  • coaja de la o lamaie;
  • zahar vanilat.

Mod de Preparare Chec ca-n Banat

  • se prepara o crema frecand untul, impreuna cu 1/2 din cantitatea de zahar si cele 8 galbenusuri;
  • praful de copt se dizolva in rom;
  • se adauga coaja de lamaie, zaharul vanilat, praful de copt dizolvat, nuca, stafidele, si se amesteca bine;
  • albusurile se bat spuma deasa cu restul de zahar;
  • se incorporeaza toate si se adauga treptat faina;
  • tavile tapetate cu hartie de copt, unsa cu unt, se umplu cu aluat;
  • cuptorul trebuie sa fie incins la inceput si molcomit apoi;
  • cand este copt si frumos rumenit, checul se scoate din tava cat este cald si se lasa la racit.

+ adauga comentariu pentru Chec ca-n Banat COMENTARII (0):

Fii primul care comenteaza asta.


Nume utilizator:
Email utilizator:
Titlu comentariu:
Mesaj:

0 caractere :: Numar maxim de caractere 6000
Introduceti codul de securitate din imagine

Adauga comentariu

* Comentariile care contin limbaj vulgar nu vor fi publicate.


Trebuie sa fiti membru ca sa puteti adauga propuneri de retete.

Cazare Romania