Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

7,313 oferte
3,178 obiective

Ciorba ardeleneasca

Reteta adaugata de catre admin in data de 2011-09-14
9.8/10 din 4 voturi


Bucatar retete SkyTrip

Descriere Ciorba ardeleneasca

Ciorba cu carne de porc, smantana si tarhon, cum numai in Ardeal poti manca.

Ingrediente

  • 1 kg de carne de porc;
  • 250 g de morcovi;
  • 250 g de ceapa;
  • 250 g de albitura (radacina de patrunjel, pastarnac, telina);
  • 100 g de orez;
  • 3 oua;
  • 50 g de faina;
  • 500 g de smantana;
  • 2 legaturi de patrunjel;
  • 2 legaturi de tarhon;
  • 50 g de sare.

Mod de Preparare Ciorba ardeleneasca

  • carnea se pune la fiert in apa rece cu sare;
  • cand da in fiert, se spumeaza si se adauga zarzavatul intreg;
  • orezul se fierbe separat;
  • cand se desprinde carnea de pe os, se adauga si orezul si se mai fierbe 5 minute;
  • galbenusurile, faina si smantana se bat si se subtiaza cu ciorba, apoi se adauga fierturii;
  • tarhonul se opareste si se toaca marunt, patrunjelul se toaca si el;
  • verdeata se adauga in ciorba, amestecandu-se incontinuu;
  • se acreste si se sareaza dupa gust.

+ adauga comentariu pentru Ciorba ardeleneasca COMENTARII (1):

fb_avatar
Mari

Bunica mea este ardeleanca si am avut ocazia sa mananc aceasta ciorba preparata de un ardelean veritabil. Pot spune ca nimic nu se compara cu mancarea ardeleneasca. Incercati si va veti convinge



Nume utilizator:
Email utilizator:
Titlu comentariu:
Mesaj:

0 caractere :: Numar maxim de caractere 6000
Introduceti codul de securitate din imagine

Adauga comentariu

* Comentariile care contin limbaj vulgar nu vor fi publicate.


Trebuie sa fiti membru ca sa puteti adauga propuneri de retete.

Cazare Romania