Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

7,313 oferte
3,178 obiective

Ciorba de dovlecei umpluti

Reteta adaugata de catre admin in data de 2011-04-08
9.3/10 din 4 voturi


Bucatar retete SkyTrip

Descriere Ciorba de dovlecei umpluti

Gustoasa si groasa, de servit in zile de duminica si nu numai.

Ingrediente

  • Zeama: 2 genunchi de vaca; 1 strachina de zarzavat (ceapa, morcov, telina, pastarnac); 1 l de bors;
  • Dovlecei: 10-12 dovlecei potriviti (cat sa umple jumatate de oala); 500 g de carne de vita tocata; 1 ceapa; 1 ou; 1 pahar de orez; sare si piper; marar verde.

Mod de Preparare Ciorba de dovlecei umpluti

  • Zeama: se sparg si se fierb oasele, impreuna cu zarzavatul dat pe razatoare; se scot oasele dupa ce au fiert, iar zeama se paseaza si se potriveste de sare; borsul se fierbe separat.
  • Dovlecei: dovleceii de staie bucati potrivite de 6-8 cm lungime si se scobesc de tot miezul cu lingurita; ceapa se toaca si se caleste impreuna cu carnea; orezul se infloreste pe jumatate in apa sarata, se lasa sa clocoteasca cateva minute, apoi se scurge; se amesteca toate, carne, ceapa, orez, sare, piper, marar tocat si ou si se umplu dovleceii-se potrivesc in oala;
  • se toarna zeama clocotita peste ei si se mai lasa sa fiarba, pe foc mic, pana se inmoaie dovleceii;
  • se drege cu 1 ou sau o legatura de leustean tocat.

Mod de servire

Se serveste cu smantana.

+ adauga comentariu pentru Ciorba de dovlecei umpluti COMENTARII (0):

Fii primul care comenteaza asta.


Nume utilizator:
Email utilizator:
Titlu comentariu:
Mesaj:

0 caractere :: Numar maxim de caractere 6000
Introduceti codul de securitate din imagine

Adauga comentariu

* Comentariile care contin limbaj vulgar nu vor fi publicate.


Trebuie sa fiti membru ca sa puteti adauga propuneri de retete.

Cazare Romania