Ciorba de bucatele
Buna si satioasa, cat sa-ti tina de foame o zi intreaga. ...
Forum: Topicuri Noi
- In ce locuri din tara va propuneti sa mergeti in 2017? 30-01-2017
- Vacanta mea de iarna 30-01-2017
- Partiile din Romania 30-01-2017
- Bucovina, colt de rai 30-01-2017
Afla distanta pe care urmeaza sa o parcurgi, dar si ce poti vedea pe drum!
Top Obiective
Articole recente
Bilete de Avion
Descriere Ciorba de dovlecei umpluti
Gustoasa si groasa, de servit in zile de duminica si nu numai.
Ingrediente
- Zeama: 2 genunchi de vaca; 1 strachina de zarzavat (ceapa, morcov, telina, pastarnac); 1 l de bors;
- Dovlecei: 10-12 dovlecei potriviti (cat sa umple jumatate de oala); 500 g de carne de vita tocata; 1 ceapa; 1 ou; 1 pahar de orez; sare si piper; marar verde.
Mod de Preparare Ciorba de dovlecei umpluti
- Zeama: se sparg si se fierb oasele, impreuna cu zarzavatul dat pe razatoare; se scot oasele dupa ce au fiert, iar zeama se paseaza si se potriveste de sare; borsul se fierbe separat.
- Dovlecei: dovleceii de staie bucati potrivite de 6-8 cm lungime si se scobesc de tot miezul cu lingurita; ceapa se toaca si se caleste impreuna cu carnea; orezul se infloreste pe jumatate in apa sarata, se lasa sa clocoteasca cateva minute, apoi se scurge; se amesteca toate, carne, ceapa, orez, sare, piper, marar tocat si ou si se umplu dovleceii-se potrivesc in oala;
- se toarna zeama clocotita peste ei si se mai lasa sa fiarba, pe foc mic, pana se inmoaie dovleceii;
- se drege cu 1 ou sau o legatura de leustean tocat.
Mod de servire
Se serveste cu smantana.
Trebuie sa fiti membru ca sa puteti adauga propuneri de retete.
Autentificare
Fii primul care comenteaza asta.