Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

7,313 oferte
3,178 obiective

Crema caramel

Reteta adaugata de catre monica in data de 2015-09-30
10.0/10 din 2 voturi


Bucatar retete SkyTrip

Descriere Crema caramel

Crema caramel, un desert dulce, dulce.

Ingrediente

  • 1 l de lapte;
  • 6 oua;
  • 325 g de zahar;
  • 2 plicuri de zahar vanilat;
  • 300 g de biscuiti;
  • 85 g de unt;
  • 2 linguri de ulei.

Mod de Preparare Crema caramel

  • se caramelizeaza intr-o cratita 150 g de zahar; se tapeteaza vasul cat mai uniform, inclinandu-l cu repeziciune in toate partile; la final, se lasa zaharul sa se raceasca;
  • ouale se mixeaza cu 5 linguri de zahar, cu zaharul vanilat si cu laptele, dupa care amestecul obtinut se toarna in cratita tapetata cu zaharul ars si se introduce in cuptor, la foc mic, pentru aproximativ 50 de minute;
  • biscuitii se zdrobesc si se amesteca cu untul topit, apoi se asaza pe hartie pergament, in forma de blat subtire, rotund, cu diametrul egal cu al cratitei in care se pregateste crema;
  • se prepara un sirop din 100 g de zahar si 2-3 linguri de apa, la foc mic, amestecand pana cand devine auriu; se unge o coala de hartie pergament cu ulei si se toarna in fir subtire stelute, gheme sau alte figurine de caramel;
  • crema se rastoarna peste blatul de biscuiti si se decoreaza cu stelute si gheme de zahar ars.

Mod de servire

Se serveste rece.

+ adauga comentariu pentru Crema caramel COMENTARII (0):

Fii primul care comenteaza asta.


Nume utilizator:
Email utilizator:
Titlu comentariu:
Mesaj:

0 caractere :: Numar maxim de caractere 6000
Introduceti codul de securitate din imagine

Adauga comentariu

* Comentariile care contin limbaj vulgar nu vor fi publicate.


Trebuie sa fiti membru ca sa puteti adauga propuneri de retete.

Cazare Romania