7,297 oferte
3,178 obiective

Alege un Judet

Obiective

Calculeaza Ruta

Afla distanta pe care urmeaza sa o parcurgi, dar si ce poti vedea pe drum!

   Calculeaza   

Horoscopul zilei

Horoscopul zilei zodia Berbec Horoscopul zilei zodia Taur Horoscopul zilei zodia Gemeni
Horoscopul zilei zodia Rac Horoscopul zilei zodia Leu Horoscopul zilei zodia Fecioara
Horoscopul zilei zodia Balanta Horoscopul zilei zodia Scorpion Horoscopul zilei zodia Sagetator
Horoscopul zilei zodia Capricorn Horoscopul zilei zodia Varsator Horoscopul zilei zodia Pesti
Galuste cu prune

Galuste cu prune

Gombotii, dupa cum le spun secuii si maghiarii sunt absolut delicioase si stapanesc pofta de dulce numaidecat. ...

Bilete de Avion





Pasageri (max. 9):
Adulti (>18 ani)
Tineri (12-18 ani)
Copii (2-12 ani)
Infanti (<2 ani)
7.0/10 din 2 voturi

De vis la Colibita

De vis la Colibita

Colibita este satul care a devenit lac si lacul care a devenit statiune.

Satul Colibita, Lacul de acumulare Colibita format pe Barajul Colibita, Statiunea turistica Colibita, toate au cate o poveste frumoasa, controversata sau tragica.

Asezat intr-o zona pitoreasca a Bistritei, intreg ansamblul "Colibitelor" ofera turistilor posibilitati de relaxare, de destindere si incantare a ochiului, activitati distractive si antrenante pe tot parcursul anului.

Nu te poti plictisi nici in Statiunea Colibita, nici in jurul ei, imprejurimile spectaculoase invitand la excursii si drumetii ori ciclism montan, alpinism, caiac, pescuit, plimbari cu sania pe timpul iernii si multe altele.

Satul Colibita, un paradis pierdut

Numele satului se trage de la coliba unui cioban, printre primii veniti in zona, in cautare de noi pasuni crude pentru turmele sale.

Probabil fermecat de zona, asa cum oricare dintre cei care ajung sa o vada, devin, nu si-a mai dorit sa plece. Asa au patit si altii si incet, incet, in jurul colibei sale s-a format o asezare, devenind o comunitate in toata regula, cu biserica si carciuma. Au trait ca intr-un colt de rai.

Insa fericirea edenica a durat pana cand au fost nevoiti sa isi paraseasca "colibele", gospodaria, carciuma si biserica, asistand de pe dealuri, la cum le inghit apele necrutatoare. Se zice ca daca asculti cu atentie, si astazi poti auzi vaietele clopotelor bisericii, ce zace pe fundul lacului.

Lacul Colibita, feerie si blestem

Inca din 1976, in locul satului Colibita s-a proiectat un baraj, in urma caruia a rezultat Lacul Colibita.

Desi a fost suduit si blestemat, generand stramutarea localnicilor, frumusetea de lac a devenit ulterior principala atractie a Colibitei, investind cu si mai mult farmec zona, dupa depasirea tragismului.

Intindere de apa, cat vezi si cat nu vezi cu ochii, lacul are 5 km lungime si 70 de metri adancime. Isi odihneste undele la 900 de metri altitudine, scaldand poalele Muntilor Calimani.

Este bucuria pescarilor, care organizeaza concursuri nationale, fiind bogat in pastrav, clean, salau etc.

Desi poti cadea in admiratie neintrerupta zile in sir privindu-l, povestile care insotesc lacul de la Colibita fac sa te treaca fiorii. Se zice ca ar fi blestemat, ca ar ascunde monstri de pesti uriasi si ca isi cere tributul la rastimpuri, inghitind trupuri de tineri nevinovati.

Statiunea Colibita, un paradis regasit

Chiar asa! Satul a renascut pe malurile lacului, devenind Statiunea Colibita si mai frumoasa, si mai infloritoare, si mai atractiva. Au rasarit peste 300 de vile frumoase, cu statut de pensiuni, cabane, case de vacanta, toate orientate catre privelistea fascinanta a lacului. Lac ce isi schimba infatisarea cu fiecare moment al zilei, cand invaluit in ceata crepusculara, cand irizand si reverberand raze de soare apus ori rasarit, cand reflectand cerul ca un abis intunecat in care se plimba constelatii.

Colibita, peisaj de vis, conditii de cazare excelente, un loc civilizat, care dupa frumusete impresioneaza prin curatenie!

Larisa Bracea

Etichete: Statiunea Colibita pescuit Lacul Colibita

"De vis la Colibita" citeste si:
+ adauga comentariu pentru De vis la Colibita COMENTARII (0):

Fii primul care comenteaza asta.


Nume utilizator:
Email utilizator:
Titlu comentariu:
Mesaj:

0 caractere :: Numar maxim de caractere 6000
Introduceti codul de securitate din imagine

Adauga comentariu

* Comentariile care contin limbaj vulgar nu vor fi publicate.


Cazare Romania