Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

7,313 oferte
3,178 obiective

Imam Baialdi

Reteta adaugata de catre admin in data de 2017-01-30
10.0/10 din 4 voturi


Bucatar retete SkyTrip

Descriere Imam Baialdi

Deliciu turcesc pentru zile de post.

Ingrediente

  • 1 ½ kg de vinete coapte si lungi;
  • 2 cepe; 
  • 1 patrunjel; 
  • 2 ardei grasi; 
  • 3 capatani de usturoi; 
  • 2 morcovi; 
  • 1 telina; 
  • 3 linguri de varza tocata;
  • 1 kg de rosii; 
  • 200 ml de ulei de masline; 
  • 1 ardei iute;
  • sare si piper.

Mod de Preparare Imam Baialdi

  • vinetele se spala, se scot din coada si se cresteaza, dar numai de patru ori, nu adanc, cat sa se tina un pic vanata de miez;
  • se oparesc, se presara cu sare si se pun intre funduri de lemn, presate, sa-si lase zeama amaruie;
  • se toaca toata umplutura (cepele, patrunjelul, ardeii grasi, capatanile de usturoi, morcovii, telina, varza tocata) si se caleste in 100 ml de ulei de masline;
  • usturoiul nu se caleste, dar se taie in doua;
  • vinetele se pun in tava si se indeasa-n crestaturi cu prajeala, cateii de usturoi, sare si piper;
  • rosiile se curata de pielita si se dau prin sita;
  • se toarna untdelemnul ramas, bulion de rosii, ardeiul iute tocat;
  • se pune tava la cuptor, acoperita, sa se coaca inabusit 30 de minute, apoi se lasa sa scada pe marginea plitei.

Mod de servire

Se serveste cu vin rosu.

+ adauga comentariu pentru Imam Baialdi COMENTARII (0):

Fii primul care comenteaza asta.


Nume utilizator:
Email utilizator:
Titlu comentariu:
Mesaj:

0 caractere :: Numar maxim de caractere 6000
Introduceti codul de securitate din imagine

Adauga comentariu

* Comentariile care contin limbaj vulgar nu vor fi publicate.


Trebuie sa fiti membru ca sa puteti adauga propuneri de retete.

Cazare Romania