7,297 oferte
3,178 obiective

Alege un Judet

Obiective

Calculeaza Ruta

Afla distanta pe care urmeaza sa o parcurgi, dar si ce poti vedea pe drum!

   Calculeaza   

Horoscopul zilei

Horoscopul zilei zodia Berbec Horoscopul zilei zodia Taur Horoscopul zilei zodia Gemeni
Horoscopul zilei zodia Rac Horoscopul zilei zodia Leu Horoscopul zilei zodia Fecioara
Horoscopul zilei zodia Balanta Horoscopul zilei zodia Scorpion Horoscopul zilei zodia Sagetator
Horoscopul zilei zodia Capricorn Horoscopul zilei zodia Varsator Horoscopul zilei zodia Pesti
Ciorba taraneasca

Ciorba taraneasca

Ciorba taraneasca de vacuta sau de purcel este o mancare energica des intalnita pe mesele celor din Prahova. ...

Bilete de Avion





Pasageri (max. 9):
Adulti (>18 ani)
Tineri (12-18 ani)
Copii (2-12 ani)
Infanti (<2 ani)
10.0/10 din 1 vot

Domeniul schiabil Transalpina Ski Resort se va extinde cu aproximativ 10.000 de metri patrati

Domeniul schiabil Transalpina Ski Resort se va extinde cu aproximativ 10.000 de metri patrati

Veste buna pentru iubitorii sporturilor de iarna: domeniul schiabil Transalpina Ski Resort se va extinde cu aproximativ 10.000 de metri patrati, conform primarului statiunii Voineasa, Gheorghe Stanciu. "Am reusit scoaterea din fondul forestier a unei suprafete de 9.970 de metri si astfel partia va fi extinsa. Totodata, vom avea o noua instalatie de teleschi aici. Mai avem in vedere imprejmuirea cu banda a partiei pentru incepatori. Incasarile in acest an sunt de peste 16 miliarde lei vechi, iar numarul turistilor care au venit la schi s-a triplat. Semnalul a fost dat si pentru investitorii in complexe imobiliare in zona. Aici zapada sta in medie sase luni pe an", a precizat edilul din Voineasa.

Transalpina Ski Resort este o investitie in valoare de 35 de milioane de euro in Muntii Lotrului, pe raza statiunii Voineasa, pe malul lacului Vidra, iar in prezent, lungimea partiilor de schi depaseste 9,5 km. Investitia este in curs de finalizare, aflandu-se la aproximativ 92% din lucrare, dar avand instalatii de telescaun, teleschi, telegondola, tunuri de zapada functionabile de doi ani. Constructia domeniu schiabil Vidra - Transalpina a inceput in septembrie 2011, in proiect fiind incluse partii ce ajung pana la 2.100 m altitudine, majoritatea in goluri alpine. In martie 2012 a fost inaugurata prima partie de schi, Partia Mioarele, iar in 22 decembrie 2012 s-a deschis oficial acest domeniu schiabil.

Altitudinea la baza partiei Mioarele este de 1.350 m. De aici porneste o telegondola, care ajunge la 1.800 m, de unde ascensiunea se continua cu un teleschi, care urca pana la 2.000 m, pe Varful Bora. Lungimea totala a partiei Mioarele este aproximativ 6 km, de la baza partiei si pana pe Varful Bora. Zona lacului Vidra are un potential turistic deosebit. In noiembrie 2014, domeniul schiabil Transalpina Ski Resort a fost omologat de Federatia Internationala de Schi (FIS), aici putandu-se desfasura competitii internationale, evenimente care ar putea creste numarul de turisti la peste 100.000 pe sezon. Pe timpul iernii, la Vidra se poate ajunge dinspre Valea Oltului, pe DN7A Brezoi-Malaia-Voineasa-Vidra-Obarsia Lotrului. Portiunile Obarsia Lotrului-Ranca, precum si Obarsia Lotrului-Lacul Oasa nu sunt deszapezite iarna.

Sursa fotografie: hunedoaralibera.ro



"Domeniul schiabil Transalpina Ski Resort se va extinde cu aproximativ 10.000 de metri patrati" citeste si:
+ adauga comentariu pentru Domeniul schiabil Transalpina Ski Resort se va extinde cu aproximativ 10.000 de metri patrati COMENTARII (0):

Fii primul care comenteaza asta.


Nume utilizator:
Email utilizator:
Titlu comentariu:
Mesaj:

0 caractere :: Numar maxim de caractere 6000
Introduceti codul de securitate din imagine

Adauga comentariu

* Comentariile care contin limbaj vulgar nu vor fi publicate.


Cazare Romania