7,297 oferte
3,178 obiective

Alege un Judet

Obiective

Calculeaza Ruta

Afla distanta pe care urmeaza sa o parcurgi, dar si ce poti vedea pe drum!

   Calculeaza   

Horoscopul zilei

Horoscopul zilei zodia Berbec Horoscopul zilei zodia Taur Horoscopul zilei zodia Gemeni
Horoscopul zilei zodia Rac Horoscopul zilei zodia Leu Horoscopul zilei zodia Fecioara
Horoscopul zilei zodia Balanta Horoscopul zilei zodia Scorpion Horoscopul zilei zodia Sagetator
Horoscopul zilei zodia Capricorn Horoscopul zilei zodia Varsator Horoscopul zilei zodia Pesti
Supa de usturoi

Supa de usturoi

Supa de usturoi cu suc de rosii, boia si patrunjel verde. ...

Bilete de Avion

Pasageri (max. 9):
Adulti (>18 ani)
Tineri (12-18 ani)
Copii (2-12 ani)
Infanti (<2 ani)
10.0/10 din 1 vot

O noua atractie ecoturistica in Tara Dornelor: Centrul de vizitare al Parcului National Calimani

O noua atractie ecoturistica in Tara Dornelor: Centrul de vizitare al Parcului National Calimani

Centrul de vizitare al Parcului National Calimani a fost inaugurat intr-un nou format, care cuprinde o expozitie cu caracter educativ despre valorile din Parcul National Calimani in interiorul centrului si o incursiune prin peisajul si cultura locala in curtea acestuia, un magazin cu produse mestesugite de localnici si o poteca tematica special amenajata pentru o vizita de o ora in lumea nevazuta a tinovului Saru Dornei. Gandit pentru a creste atractivitatea destinatiei si capacitatea Parcului de a comunica vizitatorilor valorile sale naturale si culturale intr-un mod placut si interesant, Centrul devine, prin noua abordare si infatisare, una dintre atractiile centrale ale destinatiei pentru ecoturism Tara Dornelor.

Noua haina a centrului si activitatile conexe sunt pregatite de Administratia Parcului National Calimani in parteneriat cu Asociatia de Ecoturism din Romania, care are ca misiune promovarea si dezvoltarea ecoturismului pentru a contribui la conservarea naturii si sprijinirea comunitatilor locale din zonele cu valoare naturala. "Noul format al acestui centru nu numai ca polarizeaza destinatia, facand-o mai atractiva, dar si creeaza ocazia ca localnicii sa aiba beneficii de pe urma existentei unei arii protejate in proximitatea lor. Astfel, o arie protejata dobandeste o noua dimensiune sociala si economica, aducand noi posibilitati de dezvoltare a micilor afaceri din domeniul turismului si al mestesugurilor", a declarat presedintele Asociatiei de Ecoturism din Romania, Andrei Blumer, citat de Agerpres.

Initiativa se incadreaza in eforturile din ultimii ani ale Asociatiei de Ecoturism din Romania (AER) de a dezvolta o retea de 10 destinatii de ecoturism, Tara Dornelor fiind una dintre ele. Reprezentand interfata dintre vizitator si o atractie turistica importanta, cum este Parcul National Calimani, Centrul indeplineste mai multe functii: educatie pentru intelegerea si respectarea naturii si culturii, prin expozitia interactiva ce ofera vizitatorilor o experienta de invatare neconventionala pentru a cunoaste mai bine valorile locului, informare turistica pentru intreaga destinatie  (ofera harti, brosuri si pliante despre obiective si activitati turistice si informatii privind spatiile de cazare, ghizi, inchiriere de echipament, agrement etc.), dar si dezvoltarea comunitatii locale, prin gazduirea de evenimente pentru localnici, promovarea serviciilor si a produselor locale (inclusiv suveniruri).

Sursa fotografie: www.vatradorneilive.ro
 "O noua atractie ecoturistica in Tara Dornelor: Centrul de vizitare al Parcului National Calimani" citeste si:
+ adauga comentariu pentru O noua atractie ecoturistica in Tara Dornelor: Centrul de vizitare al Parcului National Calimani COMENTARII (0):

Fii primul care comenteaza asta.


Nume utilizator:
Email utilizator:
Titlu comentariu:
Mesaj:

0 caractere :: Numar maxim de caractere 6000
Introduceti codul de securitate din imagine

Adauga comentariu

* Comentariile care contin limbaj vulgar nu vor fi publicate.


Cazare Romania