7,297 oferte
3,178 obiective

Alege un Judet

Obiective

Calculeaza Ruta

Afla distanta pe care urmeaza sa o parcurgi, dar si ce poti vedea pe drum!

   Calculeaza   

Horoscopul zilei

Horoscopul zilei zodia Berbec Horoscopul zilei zodia Taur Horoscopul zilei zodia Gemeni
Horoscopul zilei zodia Rac Horoscopul zilei zodia Leu Horoscopul zilei zodia Fecioara
Horoscopul zilei zodia Balanta Horoscopul zilei zodia Scorpion Horoscopul zilei zodia Sagetator
Horoscopul zilei zodia Capricorn Horoscopul zilei zodia Varsator Horoscopul zilei zodia Pesti
Scrumbii invartite

Scrumbii invartite

Fileuri de scrumbie in sos de bulion, mustar si ienibahar, cu foi de dafin si lamaie. ...

Bilete de Avion





Pasageri (max. 9):
Adulti (>18 ani)
Tineri (12-18 ani)
Copii (2-12 ani)
Infanti (<2 ani)
10.0/10 din 1 vot

Experienta inedita a sezonului rece: Hotelul de gheata de la Balea Lac

Experienta inedita a sezonului rece: Hotelul de gheata de la Balea Lac

Pentru al noualea an consecutiv, la Balea Lac se inalta hotelul de gheata, cel mai ambitios proiect turistic din Romania ultimilor ani, singurul de acest fel din tara noastra si printre putinele constructii de gheata din Europa. Cu o durata de viata destul de mica, de numai trei - patru luni, insa inedit si oferind o experinta unica, Hotel of Ice a reusit in ultimii ani sa atraga mii de turisti din toata lumea. Bucatile de gheata necesare sunt aduse chiar din lac, acestea fiind asezate pe un schelet metalic, iar anul acesta constructia va fi de inspiratie baroca si va avea 12 camere duble. De asemenea, pe langa hotel vor fi construite si trei igluuri.

Hotel of Ice nu are usi, ferestre sau corpuri de iluminat care ar putea topi gheata. Intrarea si iesirea din camere se face indepartand o simpla perdea, care asigura intimitatea, iar turistii dorm in paturi de gheata, infofoliti in saci de dormit, paturi si blanuri. Fiecare camera are un design propriu, anul acesta tematica generala exprimand ideea de "Carnaval”. Receptia este de fapt un bar de gheata unde se pot servi bauturi tari, in pahare, bineinteles, de gheata. Este singurul hotel fara toaleta, dar accesul la baie se face, non-stop, in una din cabanele din vecinatate si la telecabina de la Balea Lac.

Constructia urmeaza sa fie finalizata pana de Craciun, poate chiar cu cateva zile inainte, si hotelul va fi deschis in 25 decembrie. O camera va putea fi inchiriata cu 400 de lei pe noapte, un iglu cu 600 de lei, iar o cina sofisticata in restaurantul inghetat, cu meniu servit in farfurii de gheata, va costa 250 de lei de persoana. Copiii cu varste cuprinse intre 6 si 15 ani beneficiaza de un discount de 50%, iar cei mai mici de 6 ani de gratuitate. Toti cei care innopteaza aici trebuie sa dea o declaratie pe propria raspundere, in care spun ca nu au probleme de sanatate cauzate de frig si ca isi asuma riscul de a raci, avand in vedere ca temperatura din camere este intre -2 and +2 grade Celsius. Pentru noaptea de Revelion, toate locurile au fost deja ocupate, cu luni in urma, de un grup de turisti englezi. Romanii care si-au facut rezervari au preferat lunile ianuarie - februarie ale anului urmator.

Langa hotel, se organizeaza in fiecare an un parc de iarna pentru amatorii de sporturi, unde acestia au ocazia de a practica schiul, patinajul, snowboarding-ul, tubbing-ul, sau de a se da cu sania ori snowmobilul. Aici se organizeaza jocuri distractive si diverse concursuri haioase cu premii, printre care bataia cu bulgari, cel mai mare om de zapada sau bowling pe gheata. In zona exista si doua partii naturale de schi.

Situata la 60 de kilometri distanta de municipiul Sibiu si la o altitudine de peste 2.000 de metri, zona turistica Balea este destul de greu accesibila. Accesul la hotelul de gheata se poate face doar cu telecabina, din cauza ca Transfagarasanul este inchis pe durata iernii. Costul unui drum dus-intors este de 50 de lei de persoana. In perioada in care hotelul de gheata functioneaza, stratul de zapada are cel putin un metru jumatate si exista riscul producerii de avalanse pe versantii care se pot zari de la iesirea din hotel.

Sursa fotografie: www.hotelofice.ro



"Experienta inedita a sezonului rece: Hotelul de gheata de la Balea Lac" citeste si:
+ adauga comentariu pentru Experienta inedita a sezonului rece: Hotelul de gheata de la Balea Lac COMENTARII (0):

Fii primul care comenteaza asta.


Nume utilizator:
Email utilizator:
Titlu comentariu:
Mesaj:

0 caractere :: Numar maxim de caractere 6000
Introduceti codul de securitate din imagine

Adauga comentariu

* Comentariile care contin limbaj vulgar nu vor fi publicate.


Cazare Romania