7,297 oferte
3,178 obiective

Tipuri

Retete de altadata

Sandvisuri de tuica

Sandvisuri de tuica

Triunghiuri cu crema de oua, telina, ardei si maioneza, decorate cu ceapa verde - un aperitiv numai bun de servit cu un paharel de tuica. ...

Calculeaza Ruta

Afla distanta pe care urmeaza sa o parcurgi, dar si ce poti vedea pe drum!

   Calculeaza   

Horoscopul zilei

Horoscopul zilei zodia Berbec Horoscopul zilei zodia Taur Horoscopul zilei zodia Gemeni
Horoscopul zilei zodia Rac Horoscopul zilei zodia Leu Horoscopul zilei zodia Fecioara
Horoscopul zilei zodia Balanta Horoscopul zilei zodia Scorpion Horoscopul zilei zodia Sagetator
Horoscopul zilei zodia Capricorn Horoscopul zilei zodia Varsator Horoscopul zilei zodia Pesti

Bilete de Avion





Pasageri (max. 9):
Adulti (>18 ani)
Tineri (12-18 ani)
Copii (2-12 ani)
Infanti (<2 ani)

Galuste de mamaliga

Reteta adaugata de catre admin in data de 2011-09-09
9.7/10 din 7 voturi


Bucatar retete SkyTrip

Descriere Galuste de mamaliga

Specifice bucatariei bucovinene, galustele de mamaliga te cuceresc de la prima inghititura.

Ingrediente

  • 500-600 g de malai;
  • 2 l de apa;
  • 250 g de unt;
  • 200 g de cas uscat;
  • 500 g de ciuperci;
  • 1 ceapa;
  • 1 lingura de smantana;
  • 1 paharel de vin alb;
  • 1 pahar de lapte dulce;
  • 1-2 oua;
  • sare si piper.

Mod de Preparare Galuste de mamaliga

  • se pune apa la fiert, cu putina sare; cand da in clocot, se varsa 3 cani de malai si se lasa sa fiarba cam jumatate de ora;
  • casul se rade si se adauga la mamaliga, impreuna cu 100 g de unt, mestecandu-se bine;
  • cand e gata, mamaliga se rastoarna, se acopera cu un stergar si se lasa sa astepte;
  • ceapa se toaca si se inmoaie in putin unt incins;
  • se adauga ciupercile, vinul, smantana, sare si piper; se lasa sa scada, amestecand mereu, pana se face o mancare groasa;
  • se fac apoi galustele: se ia o lingura de mamaliga, se framanta putin in mana, ca un aluat, si se face o adancitura ca un cuib, cu ajutorul unei alte linguri;
  • se umple acest cuib cu ciuperci, se se astupa cu alta bucatica de mamaliga; apoi se turteste cu mana unsa cu putin unt (sau uda);
  • ouale se bat si se amesteca cu laptele si cu 2 linguri de malai;
  • se incing usor pe o plita 5-7 linguri de malai;
  • galustele se tavalesc mai intai prin crema, apoi prin malaiul rumenit si se pun la prajit in unt incins (sau se dau la cuptor).

Mod de servire

Se servesc cu smantana si cu un vin alb.

+ adauga comentariu pentru Galuste de mamaliga COMENTARII (0):

Fii primul care comenteaza asta.


Nume utilizator:
Email utilizator:
Titlu comentariu:
Mesaj:

0 caractere :: Numar maxim de caractere 6000
Introduceti codul de securitate din imagine

Adauga comentariu

* Comentariile care contin limbaj vulgar nu vor fi publicate.


Trebuie sa fiti membru ca sa puteti adauga propuneri de retete.

Cazare Romania