Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

7,313 oferte
3,178 obiective

Friptura de miel ca-n Banat

Reteta adaugata de catre admin in data de 2012-04-12
10.0/10 din 3 voturi


Bucatar retete SkyTrip

Descriere Friptura de miel ca-n Banat

Rumenita si spectaculoasa, aceasta friptura este nelipsita din ceremonialul de Pasti al banatenilor.

Ingrediente

  • 1 sfert de miel, spata sau pulpa, cu coaste cu tot;
  • unt pentru prajit si uns, vin dulce, ceapa si usturoi verde, piper boabe, boia;
  • Umplutura: maruntaie de miel; 2-3 cepe; 2-3 oua; verdeata; sare si piper; jumatate de franzela inmuiata in apa si stoarsa; unt pentru prajit.

Mod de Preparare Friptura de miel ca-n Banat

  • intre carne si os, intre spata si coaste se deschid, cu cutit fin si taios, buzunare;
  • friptura se sareaza si se lasa deoparte cam o ora;
  • Umplutura: ceapa se toaca si se caleste impreuna cu maruntaiele, apoi totul-prajeala, verdeata, miez de paine-se trece prin masina de tocat si se amesteca cu oua, sare si piper;
  • se umplu apoi buzunarasele, se prind cu ata groasa;
  • carnea se presara cu paprica, se unge cu unt si se pune in tava cu vin, usturoi si ceapa verde, piper boabe;
  • se da la cuptor incins, vreo 2 ore, stropind mereu cu apa sau vin dulce si sos din tava.

Mod de servire

Se serveste cu vin rosu.

+ adauga comentariu pentru Friptura de miel ca-n Banat COMENTARII (0):

Fii primul care comenteaza asta.


Nume utilizator:
Email utilizator:
Titlu comentariu:
Mesaj:

0 caractere :: Numar maxim de caractere 6000
Introduceti codul de securitate din imagine

Adauga comentariu

* Comentariile care contin limbaj vulgar nu vor fi publicate.


Trebuie sa fiti membru ca sa puteti adauga propuneri de retete.

Cazare Romania