Gustare doljeneasca
Cu carne de porc si rosii, gustarea doljeneasca poate deveni un pranz in toata regula, insotita de o mamaliguta ca la mama acasa. ...
Forum: Topicuri Noi
- In ce locuri din tara va propuneti sa mergeti in 2017? 30-01-2017
- Vacanta mea de iarna 30-01-2017
- Partiile din Romania 30-01-2017
- Bucovina, colt de rai 30-01-2017
Afla distanta pe care urmeaza sa o parcurgi, dar si ce poti vedea pe drum!
Top Obiective
Articole recente
Bilete de Avion
Descriere Friptura de miel ca-n Banat
Rumenita si spectaculoasa, aceasta friptura este nelipsita din ceremonialul de Pasti al banatenilor.
Ingrediente
- 1 sfert de miel, spata sau pulpa, cu coaste cu tot;
- unt pentru prajit si uns, vin dulce, ceapa si usturoi verde, piper boabe, boia;
- Umplutura: maruntaie de miel; 2-3 cepe; 2-3 oua; verdeata; sare si piper; jumatate de franzela inmuiata in apa si stoarsa; unt pentru prajit.
Mod de Preparare Friptura de miel ca-n Banat
- intre carne si os, intre spata si coaste se deschid, cu cutit fin si taios, buzunare;
- friptura se sareaza si se lasa deoparte cam o ora;
- Umplutura: ceapa se toaca si se caleste impreuna cu maruntaiele, apoi totul-prajeala, verdeata, miez de paine-se trece prin masina de tocat si se amesteca cu oua, sare si piper;
- se umplu apoi buzunarasele, se prind cu ata groasa;
- carnea se presara cu paprica, se unge cu unt si se pune in tava cu vin, usturoi si ceapa verde, piper boabe;
- se da la cuptor incins, vreo 2 ore, stropind mereu cu apa sau vin dulce si sos din tava.
Mod de servire
Se serveste cu vin rosu.
Trebuie sa fiti membru ca sa puteti adauga propuneri de retete.
Autentificare
Fii primul care comenteaza asta.