Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

7,313 oferte
3,178 obiective

Tipuri

Retete de altadata

Placinta cu dovleac

Placinta cu dovleac

Placinta cu dovleac, pe cat de simpla, pe atat de savuroasa, este pe gustul oricui, numarandu-se printre cele mai populare si indragite retete romanesti. ...

Calculeaza Ruta

Afla distanta pe care urmeaza sa o parcurgi, dar si ce poti vedea pe drum!

   Calculeaza   

Horoscopul zilei

Horoscopul zilei zodia Berbec Horoscopul zilei zodia Taur Horoscopul zilei zodia Gemeni
Horoscopul zilei zodia Rac Horoscopul zilei zodia Leu Horoscopul zilei zodia Fecioara
Horoscopul zilei zodia Balanta Horoscopul zilei zodia Scorpion Horoscopul zilei zodia Sagetator
Horoscopul zilei zodia Capricorn Horoscopul zilei zodia Varsator Horoscopul zilei zodia Pesti

Bilete de Avion





Pasageri (max. 9):
Adulti (>18 ani)
Tineri (12-18 ani)
Copii (2-12 ani)
Infanti (<2 ani)

Galuste cu prune

Reteta adaugata de catre admin in data de 2011-03-28
10.0/10 din 3 voturi


Bucatar retete SkyTrip

Descriere Galuste cu prune

Gombotii, dupa cum le spun secuii si maghiarii sunt absolut delicioase si stapanesc pofta de dulce numaidecat.

Ingrediente

  • 1 kg de cartofi;
  • 300 g de faina;
  • 2 oua;
  • 500 g de prune;
  • 50 g de pesmet alb;
  • 300 g de unt;
  • 200 g de pesmet fin;
  • 150 g de zahar vanilat;
  • praf de scortisoara;
  • sare.

Mod de Preparare Galuste cu prune

  • se fierb cartofii in coaja, se curata, se lasa sa se raceasca si se trec prin masina;
  • se framanta bine faina cu cartofii, ouale si un varf de cutit de sare;
  • se intinde aluatul pana la o grosime de 0.5 cm;
  • se taie bucati cu gura unei halbe;
  • se pune o oala de apa cu 1 lingurita de sare la fiert;
  • se scot samburii prunelor;
  • se freaca zaharul vanilat cu scortisoara si pesmet alb;
  • se presara zaharul in prune;
  • se pune pesmetul la prajit in unt;
  • se inveleste pruna in aluat, se lipeste bine si se rotunjeste;
  • se pun galustele la fiert in apa clocotita;
  • cand galusca s-a ridicat si pluteste, se scoate cu spumiera si se da in pesmetul prajit, apoi in zaharul vanilat;
  • se pun, intr-o tava unsa cu unt, un sfert de ora la cuptor, la foc foarte mic;
  • se mai presara zahar vanilat.

Mod de servire

Se servesc fierbinti.

+ adauga comentariu pentru Galuste cu prune COMENTARII (0):

Fii primul care comenteaza asta.


Nume utilizator:
Email utilizator:
Titlu comentariu:
Mesaj:

0 caractere :: Numar maxim de caractere 6000
Introduceti codul de securitate din imagine

Adauga comentariu

* Comentariile care contin limbaj vulgar nu vor fi publicate.


Trebuie sa fiti membru ca sa puteti adauga propuneri de retete.

Cazare Romania