Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

7,313 oferte
3,178 obiective

Galuste dospite, cu magiun de prune

Reteta adaugata de catre admin in data de 2011-11-15
9.6/10 din 5 voturi


Bucatar retete SkyTrip

Descriere Galuste dospite, cu magiun de prune

Galuste dospite, cu magiun de prune, presarate cu mac si zahar pudra.

Ingrediente

  • 300 g de faina;
  • 1/2 cub de drojdie proaspata;
  • 2 linguri de zahar;
  • 125 ml de lapte;
  • 120 g de unt;
  • 1 ou;
  • 1 lamaie;
  • 1 lingurita de zahar vanilat;
  • 150 g de magiun de prune;
  • 1 lingurita de rom;
  • 75 g de mac macinat;
  • 8 lingurite de zahar pudra.

Mod de Preparare Galuste dospite, cu magiun de prune

  • se cern 250 g faina intr-un castron mare si se face o adancitura la mijloc, in care se toarna drojdia maruntita si dizolvata in laptele caldut, amestecata cu zaharul si o lingura de faina;
  • se framanta un aluat, apoi se presara putina faina, se acopera cu un servet curat de bucatarie si se lasa sa dospeasca intr-un loc caldut, aproximativ 15 minute;
  • dupa aceea, se incorporeaza in aluat 20 g de unt, oul, romul, coaja rasa de lamaie si zaharul vanilat, framantand bine; se acopera din nou cu servetul si se lasa sa creasca inca o jumatate de ora;
  • dupa ce a crescut bine, se face un sul din aluat, care se taie in 6 bile egale;
  • se pudreaza fiecare bila in parte si se pune in centru  magiun (cate 2 lingurite);
  • se aduna aluatul peste magiun si se formeaza galustele, care trebuie lasate sa creasca inca 30 de minute pe planseta presarata cu faina;
  • galustele se aseaza apoi intr-o sita si se introduc intr-o oala cu 2-3 l de apa clocotita, fierbandu-se in aburi cca. 25 de minute; la nevoie, se mai adauga apa, iar galustele se incearca cu o scobitoare (sunt fierte atunci cand nu mai ramane aluat pe aceasta);
  • cand sunt gata, se scot pe o farfurie; deasupra se toarna restul de unt topit si se presara mac si zahar pudra.

+ adauga comentariu pentru Galuste dospite, cu magiun de prune COMENTARII (0):

Fii primul care comenteaza asta.


Nume utilizator:
Email utilizator:
Titlu comentariu:
Mesaj:

0 caractere :: Numar maxim de caractere 6000
Introduceti codul de securitate din imagine

Adauga comentariu

* Comentariile care contin limbaj vulgar nu vor fi publicate.


Trebuie sa fiti membru ca sa puteti adauga propuneri de retete.

Cazare Romania