Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

7,313 oferte
3,178 obiective

Tipuri

Retete de altadata

Sos romanesc

Sos romanesc

Prepararea acestui sos in mod traditional necesita grasime pentru a rumeni faina si ceapa. Daca se formeaza cocoloase, se va trece sosul prin strecuratoare direct peste felul de mancare pregatit. ...

Calculeaza Ruta

Afla distanta pe care urmeaza sa o parcurgi, dar si ce poti vedea pe drum!

   Calculeaza   

Horoscopul zilei

Horoscopul zilei zodia Berbec Horoscopul zilei zodia Taur Horoscopul zilei zodia Gemeni
Horoscopul zilei zodia Rac Horoscopul zilei zodia Leu Horoscopul zilei zodia Fecioara
Horoscopul zilei zodia Balanta Horoscopul zilei zodia Scorpion Horoscopul zilei zodia Sagetator
Horoscopul zilei zodia Capricorn Horoscopul zilei zodia Varsator Horoscopul zilei zodia Pesti

Bilete de Avion





Pasageri (max. 9):
Adulti (>18 ani)
Tineri (12-18 ani)
Copii (2-12 ani)
Infanti (<2 ani)

Galuste dospite, cu magiun de prune

Reteta adaugata de catre admin in data de 2011-11-15
9.6/10 din 5 voturi


Bucatar retete SkyTrip

Descriere Galuste dospite, cu magiun de prune

Galuste dospite, cu magiun de prune, presarate cu mac si zahar pudra.

Ingrediente

  • 300 g de faina;
  • 1/2 cub de drojdie proaspata;
  • 2 linguri de zahar;
  • 125 ml de lapte;
  • 120 g de unt;
  • 1 ou;
  • 1 lamaie;
  • 1 lingurita de zahar vanilat;
  • 150 g de magiun de prune;
  • 1 lingurita de rom;
  • 75 g de mac macinat;
  • 8 lingurite de zahar pudra.

Mod de Preparare Galuste dospite, cu magiun de prune

  • se cern 250 g faina intr-un castron mare si se face o adancitura la mijloc, in care se toarna drojdia maruntita si dizolvata in laptele caldut, amestecata cu zaharul si o lingura de faina;
  • se framanta un aluat, apoi se presara putina faina, se acopera cu un servet curat de bucatarie si se lasa sa dospeasca intr-un loc caldut, aproximativ 15 minute;
  • dupa aceea, se incorporeaza in aluat 20 g de unt, oul, romul, coaja rasa de lamaie si zaharul vanilat, framantand bine; se acopera din nou cu servetul si se lasa sa creasca inca o jumatate de ora;
  • dupa ce a crescut bine, se face un sul din aluat, care se taie in 6 bile egale;
  • se pudreaza fiecare bila in parte si se pune in centru  magiun (cate 2 lingurite);
  • se aduna aluatul peste magiun si se formeaza galustele, care trebuie lasate sa creasca inca 30 de minute pe planseta presarata cu faina;
  • galustele se aseaza apoi intr-o sita si se introduc intr-o oala cu 2-3 l de apa clocotita, fierbandu-se in aburi cca. 25 de minute; la nevoie, se mai adauga apa, iar galustele se incearca cu o scobitoare (sunt fierte atunci cand nu mai ramane aluat pe aceasta);
  • cand sunt gata, se scot pe o farfurie; deasupra se toarna restul de unt topit si se presara mac si zahar pudra.

+ adauga comentariu pentru Galuste dospite, cu magiun de prune COMENTARII (0):

Fii primul care comenteaza asta.


Nume utilizator:
Email utilizator:
Titlu comentariu:
Mesaj:

0 caractere :: Numar maxim de caractere 6000
Introduceti codul de securitate din imagine

Adauga comentariu

* Comentariile care contin limbaj vulgar nu vor fi publicate.


Trebuie sa fiti membru ca sa puteti adauga propuneri de retete.

Cazare Romania