7,297 oferte
3,178 obiective

Tipuri

Retete de altadata

Bors de fasole vere cu taitei de casa

Bors de fasole vere cu taitei de casa

Cu discrete arome de usturoi si cimbru, borsul de fasole verde cu taitei se presara cu leusean si se serveste cu pofta. ...

Calculeaza Ruta

Afla distanta pe care urmeaza sa o parcurgi, dar si ce poti vedea pe drum!

   Calculeaza   

Horoscopul zilei

Horoscopul zilei zodia Berbec Horoscopul zilei zodia Taur Horoscopul zilei zodia Gemeni
Horoscopul zilei zodia Rac Horoscopul zilei zodia Leu Horoscopul zilei zodia Fecioara
Horoscopul zilei zodia Balanta Horoscopul zilei zodia Scorpion Horoscopul zilei zodia Sagetator
Horoscopul zilei zodia Capricorn Horoscopul zilei zodia Varsator Horoscopul zilei zodia Pesti

Bilete de Avion





Pasageri (max. 9):
Adulti (>18 ani)
Tineri (12-18 ani)
Copii (2-12 ani)
Infanti (<2 ani)

Gulas oradean

Reteta adaugata de catre admin in data de 2011-10-13
10.0/10 din 1 vot


Bucatar retete SkyTrip

Descriere Gulas oradean

Gulas cu carne de vita, taitei si legume, condimentat cu boia, chimen, cimbru si ardei iute si presarat cu verdeata.

Ingrediente

  • 400 g de carne de vita;
  • 100 g de untura;
  • 250 g de ceapa;
  • 10 g de usturoi;
  • 750 g de faina;
  • 1 ou;
  • 100 g de ardei grasi;
  • 125 g de morcovi;
  • 125 g de patrunjel;
  • 75 g de telina;
  • 750 g de cartofi;
  • 1 ardei iute;
  • 2 g de cimbru;
  • 2 g de boia de ardei;
  • 50 g de bulion pasta;
  • 3 g de chimen;
  • 1 legatura de verdeata;
  • 25 g de sare;
  • 1 g de piper.

Mod de Preparare Gulas oradean

  • carnea se spala, se usuca intr-un servet, se taie in bucati si se prajeste in untura incinsa; dupa ce s-a prajit, se scoate intr-o tava si se tine la cald;
  • ceapa se taie marunt si se prajeste in untura ramasa;
  • dupa ce s-a rumenit, se stinge cu boia, se adauga carnea, se amesteca bine si se acopera, lasandu-se putin sa se inabuse;
  • se adauga apoi jumatate din cantitatea de bulion si apa, atat cat sa acopere carnea;
  • legumele se taie patratele potrivite si se pun peste carne; cand e pe jumatate fiarta, se presara putina sare;
  • in faina, ou si putina sare se face un aluat e consistenta tare, in care se fac bastonase de grosimea unei macaroane, care apoi se taie lungi de cca. 1 cm si se fierb in apa cu sare; upa fierbere,m se spala bine si se pun separat;
  • cand carnea este aprope gata, se adauga cartofii, chimenul, usturoiul, piperul, cimbrul, sare si apa necesara si se continua fierberea;
  • areii grasi si ardeiul iute se taie julien si se prajesc;
  • cand cartofii sunt aproape fierti, se adauga taiteii, restul de bulion si ardeii prajiti;
  • la sfarsit, se presara cu verdeata tocata marunt.

+ adauga comentariu pentru Gulas oradean COMENTARII (0):

Fii primul care comenteaza asta.


Nume utilizator:
Email utilizator:
Titlu comentariu:
Mesaj:

0 caractere :: Numar maxim de caractere 6000
Introduceti codul de securitate din imagine

Adauga comentariu

* Comentariile care contin limbaj vulgar nu vor fi publicate.


Trebuie sa fiti membru ca sa puteti adauga propuneri de retete.

Cazare Romania