Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

7,313 oferte
3,178 obiective

Iahnie de fasole cu carne afumata

Reteta adaugata de catre skytrip in data de 2011-02-23
9.6/10 din 5 voturi


Descriere Iahnie de fasole cu carne afumata

Iahnia de fasole a devenit un preparat emblema al gastronomiei romanesti. Fiarta la foc mic pentru un timp indelungat isi pastreaza valorile nutritive, sursa de fibre si vitaminele, totul pentru un gust satios.

Ingrediente

  • 300 g pastrama afumata de gasca;
  • 200 g costita afumata;
  • 300 g carnaciori de porc afumati;
  • 1 lingura untura de gasca;
  • 1 ciolan afumat de porc 500 g;
  • 2 linguri maduva;
  • 1 ardei gras;
  • 2 cepe;
  • 2 morcovi;
  • 2 foi dafin;
  • 3 legaturi de marar;
  • 1 legatura de tarhon;
  • 1 pahar vin alb dulce;
  • 200 ml bulion gros de rosii;
  •  5 catei usturoi;
  • 1 lingurita cu boia;
  • 1 lingura pasta ardei;
  • piper boabe;
  • 1 kg fasole alba cu bob mare;

Mod de Preparare Iahnie de fasole cu carne afumata

Seara

  • se pune fasolea de cu seara la inmuiat in multa apa rece;

Dimineata

  • ciolanul, pastrama si fasolea, piper boabe si boia, se pun la fiert in 3 litri apa (trebuie sa scada destul de mult);
  • carnatii si costita se taie in bucati potrivite;
  • ceapa, ardeiul si morcovii se dau pe razatoare;
  • se amesteca pasta de ardei cu usturoiul si tarhonul maruntit;
  • dupa aproximativ 1 ora se scoate ciolanul din fiertura si se lasa putin sa se raceasca;
  • se pun la fiert in zeama de fasole: ceapa, morcovii, ardeiul, maduva, untura de gasca, pastrama, costita, usturoiul, tarhonul, paprica, pasta de ardei, vinul (se amesteca des, sa nu se prinda), timp de 30 de minute, la foc mic pe marginea plite;
  • se dezoseaza ciolanul, se taie carnea, soricul si se pun in fiertura;
  • dupa ce s-a scurs jumatatea de ora, se adauga carnaciorii si bulionul de rosii, si se lasa sa mai fiarba inabusit timp de 20 minute;
  • potriviti cantitatea de apa astfel incat aproximativ jumatate litru zeama groasa sa ramana deasupra afumaturilor;
  • se toaca mararul;
  • dupa aproximativ 2 ore 1/2, iahnia se ia de pe foc si se presara marar.

Mod de servire

Se poate servi alaturi de un vin rosu rubiniu.

+ adauga comentariu pentru Iahnie de fasole cu carne afumata COMENTARII (0):

Fii primul care comenteaza asta.


Nume utilizator:
Email utilizator:
Titlu comentariu:
Mesaj:

0 caractere :: Numar maxim de caractere 6000
Introduceti codul de securitate din imagine

Adauga comentariu

* Comentariile care contin limbaj vulgar nu vor fi publicate.


Trebuie sa fiti membru ca sa puteti adauga propuneri de retete.

Cazare Romania