7,297 oferte
3,178 obiective

Alege un Judet

Obiective

Calculeaza Ruta

Afla distanta pe care urmeaza sa o parcurgi, dar si ce poti vedea pe drum!

   Calculeaza   

Horoscopul zilei

Horoscopul zilei zodia Berbec Horoscopul zilei zodia Taur Horoscopul zilei zodia Gemeni
Horoscopul zilei zodia Rac Horoscopul zilei zodia Leu Horoscopul zilei zodia Fecioara
Horoscopul zilei zodia Balanta Horoscopul zilei zodia Scorpion Horoscopul zilei zodia Sagetator
Horoscopul zilei zodia Capricorn Horoscopul zilei zodia Varsator Horoscopul zilei zodia Pesti
Ciulama de ciuperci

Ciulama de ciuperci

Acest preparat este atat de gustos ca-ti vine sa-l mananci din ce in ce mai des. ...

Bilete de Avion





Pasageri (max. 9):
Adulti (>18 ani)
Tineri (12-18 ani)
Copii (2-12 ani)
Infanti (<2 ani)
10.0/10 din 1 vot

La poalele Retezatului se construieste primul sat dacic autentic 100%

La poalele Retezatului se construieste primul sat dacic autentic 100%

Un proiect inedit a luat nastere, ca o premiera in Romania, in localitatea hunedoreana Ohaba Sibisel, de la poalele Retezatului. Mai exact, aici a inceput constructia unui sat dacic autentic, care urmeaza sa aiba 20 de case-muzeu si ateliere, alaturi de alte cateva constructii ce vor putea fi inchiriate de catre turisti. Proiectul se numeste "Sargetia" si este pus in practica de Asociatia nonguvernamentala Club Sportiv Free Bikers Hunedoara. "La inceput am cumparat din fonduri proprii un teren in satul Ohaba Sibisel, apoi, cu ajutorul arheologilor, am pus pe hartie toate elementele satului dacic. Proiectul nostru va include un muzeu format din 11 case dacice si 9 ateliere diferite, cum ar fi cel al fierarului, al bijutierului, un depozit de cereale etc.", a declarat Marius Achim "Achimoto", presedintele Asociatiei, conform Agerpres.

Materialele folosite pentru constructie sunt lemn, piatra, lut si paie. Vor exista atat bordeie ingropate pana la jumatate in pamant, cat si locuinte pe sol, iar constructia cea mai impunatoare va avea doua etaje si va arata cum traia nobilul din sat. Asta deoarece fiecare din cele 11 case-muzeu va avea un specific aparte, in functie de statutul social al "proprietarului", si va reprezenta o replica fidela a unor locuinte descoperite pe teritoriul vechii Dacii. "Satul va fi unul autentic pentru ca fiecare casa va avea o fisa din care va reiesi din ce zona a Daciei a fost realizata acea replica. La fel, obiectele pe care turistii le vor putea vedea in fiecare casa vor fi replici ale unor piese originale, descoperite in situri arheologice. Pentru fiecare piesa se va cunoaste locul in care au fost gasite", a mai spus Achim.

Satul va avea si o piata centrala, un loc in care stramosii daci organizau ceremonii, si va fi imprejmuit cu gard din lemn si piatra. La final, va putea fi, desigur, vizitat de catre turistii din toata lumea. Mai mult decat atat, vizitatorii vor avea posibilitatea sa experimenteze cum traiau dacii, deoarece o alta parte a proiectului prevede construirea a 7 case dacice pe care turistii le vor putea inchiria, dar si a unui camping in care se va putea sta cu cortul. Se intentioneaza ca prima constructie, o casa cu forma circulara si iarba pe acoperis, sa fie finalizata pana la primavara, iar spre sfarsitul anului 2016 sa se poata deschide muzeul pentru public. Dupa ce vor fi gata primele constructii, satul dacic va fi promovat pentru a intra in circuitul turistic, in acest sens membrii organizatiei urmand sa stabileasca protocoale de colaborare cu punctele de informare, cu pensiunile din zona si cu agentiile de turism.
 



"La poalele Retezatului se construieste primul sat dacic autentic 100%" citeste si:
+ adauga comentariu pentru La poalele Retezatului se construieste primul sat dacic autentic 100% COMENTARII (0):

Fii primul care comenteaza asta.


Nume utilizator:
Email utilizator:
Titlu comentariu:
Mesaj:

0 caractere :: Numar maxim de caractere 6000
Introduceti codul de securitate din imagine

Adauga comentariu

* Comentariile care contin limbaj vulgar nu vor fi publicate.


Cazare Romania