7,297 oferte
3,178 obiective

Alege un Judet

Obiective

Calculeaza Ruta

Afla distanta pe care urmeaza sa o parcurgi, dar si ce poti vedea pe drum!

   Calculeaza   

Horoscopul zilei

Horoscopul zilei zodia Berbec Horoscopul zilei zodia Taur Horoscopul zilei zodia Gemeni
Horoscopul zilei zodia Rac Horoscopul zilei zodia Leu Horoscopul zilei zodia Fecioara
Horoscopul zilei zodia Balanta Horoscopul zilei zodia Scorpion Horoscopul zilei zodia Sagetator
Horoscopul zilei zodia Capricorn Horoscopul zilei zodia Varsator Horoscopul zilei zodia Pesti
Rasol de peste cu piure de cartofi si morcovi

Rasol de peste cu piure de cartofi si morcovi

Rasol de peste cu doua tipuri de piure: de cartofi si de morcovi. ...

Bilete de Avion





Pasageri (max. 9):
Adulti (>18 ani)
Tineri (12-18 ani)
Copii (2-12 ani)
Infanti (<2 ani)
10.0/10 din 2 voturi

Lebede braconate in Neamt

Lebede braconate in Neamt

Arie de protectie speciala avifaunistica, lacul Pangarati din judetul Neamt reprezinta o veriga importanta in pastrarea biodiversitatii si a habitatelor naturale pentru toata zona estica din continentul european. Fiind un ecosistem nepoluat aflat intr-o zona cu conditii climatice mai blande, in ultimii ani, lacul Pangarati a fost preferat de catre numeroase pasari migratoare care ierneaza aici: specii de rate, lisite, populatii de pescarus argintiu, dar si lebede. Din 1994, numarul lor a devenit semnificativ, avand in continuare o tendinta de crestere.
 

Aparitia lebedelor pe lacurile de acumulare din amonte de orasul Piatra Neamt ii determina pe multi pietreni, dar si turisti aflati in trecere spre Bicaz, sa opreasca la Pangarati, pentru a le privi. In curand insa, e posibil ca acestia sa se opreasca degeaba. Se pare ca locul de iernat al acestor pasari e mai degraba unul periculos pentru ele, intrucat braconierii le-au pus gand rau. Proprietarii de locuinte de pe malurile lacului sustin ca numarul lebedelor se micsoreaza pe zi ce trece si ca in conditiile actuale e bine daca vor mai ramane jumatate. Ei se tem ca in urmatoarea perioada, cu ocazia sarbatorilor de iarna, pericolul este si mai mare. Cu toate acestea, Catalina Badeanu, purtator de cuvant IPJ Neamt, spune ca la postul de politie Pangarati nu a fost depusa nici o plangere, insa locuitorii pot sa sesizeze organele de ordine daca vad astfel de actiuni penale. Lebedele sunt protejate de lege, iar braconajul se pedepseste cu inchisoare de pana la 7 ani.
 

Mai multe lacuri din zona – Pangarati, Batca Doamnei, Vaduri, au devenit cartiere de iernat pentru pasarile de apa, care se opresc aici in timpul migratiei lor din Nordul Europei spre Sud, spre Delta Dunarii si baltile Prutului. Au fost observate 5.700 de exemplare din 27 de specii de pasari, dintre care peste 350 de lebede de vara si iarna. Lebedele de vara sunt prezente in numar mai mare, au ciocul rosu-portocaliu si nu scot sunete. Lebada de iarna, o raritate in zona de munte, are ciocul galben si se mai numeste lebada cantatoare, deoarece emite in timpul zborului sunete asemanatoare unui cantec.

Andreea Milici



"Lebede braconate in Neamt" citeste si:
+ adauga comentariu pentru Lebede braconate in Neamt COMENTARII (0):

Fii primul care comenteaza asta.


Nume utilizator:
Email utilizator:
Titlu comentariu:
Mesaj:

0 caractere :: Numar maxim de caractere 6000
Introduceti codul de securitate din imagine

Adauga comentariu

* Comentariile care contin limbaj vulgar nu vor fi publicate.


Cazare Romania