Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

7,313 oferte
3,178 obiective

Lostrita de Bucovina

Reteta adaugata de catre admin in data de 2011-03-15
10.0/10 din 2 voturi


 

Descriere Lostrita de Bucovina

In prezent doar cei din zona Bucovinei si cea a Maramuresului au ocazia de a gati acest preparat pentru ca numai in apele de aici se mai intalneste lostrita.

Ingrediente

  • 1 ceasca de smantana;
  • 200 g de malai fin macinat;
  • 1 legatura de patrunjel;
  • 1 ½ kg de peste;
  • 6 linguri de unt;
  • 3 linguri de untura;
  • 3 fire de usturoi;
  • 3 fire de usturoi.

Mod de Preparare Lostrita de Bucovina

  • se sterge bine pestele cu un servet, se curata si apoi se taie felii groase, cam de un deget;
  • se freaca cu sare si se dau prin malai;
  • se incing untul si untura intr-o tigaie cu capac;
  • se rumeneste pestele;
  • se toaca usturoiul si patrunjelul;
  • se incalzeste smantana si se amesteca cu usturoi;
  • se pun bucatile de peste pe un platou preincalzit, se toarna smantana fierbinte peste el si se presara patrunjel.

Mod de servire

Se serveste cu Sauvignon Alb.

+ adauga comentariu pentru Lostrita de Bucovina COMENTARII (0):

Fii primul care comenteaza asta.


Nume utilizator:
Email utilizator:
Titlu comentariu:
Mesaj:

0 caractere :: Numar maxim de caractere 6000
Introduceti codul de securitate din imagine

Adauga comentariu

* Comentariile care contin limbaj vulgar nu vor fi publicate.


Trebuie sa fiti membru ca sa puteti adauga propuneri de retete.

Cazare Romania