7,297 oferte
3,178 obiective

Alege un Judet

Obiective

Calculeaza Ruta

Afla distanta pe care urmeaza sa o parcurgi, dar si ce poti vedea pe drum!

   Calculeaza   

Horoscopul zilei

Horoscopul zilei zodia Berbec Horoscopul zilei zodia Taur Horoscopul zilei zodia Gemeni
Horoscopul zilei zodia Rac Horoscopul zilei zodia Leu Horoscopul zilei zodia Fecioara
Horoscopul zilei zodia Balanta Horoscopul zilei zodia Scorpion Horoscopul zilei zodia Sagetator
Horoscopul zilei zodia Capricorn Horoscopul zilei zodia Varsator Horoscopul zilei zodia Pesti
Ciorba de perisoare cu verdeata

Ciorba de perisoare cu verdeata

Ciorba de perisoare din piept de pui, cu bors si tarhon. ...

Bilete de Avion





Pasageri (max. 9):
Adulti (>18 ani)
Tineri (12-18 ani)
Copii (2-12 ani)
Infanti (<2 ani)

Maiul in poienile cu narcise

Maiul in poienile cu narcise

Cea mai vesela poiana cu narcise din tara





Rezervatia naturala Poiana cu narcise Negrileasa Alba este una dintre cele mai vesele si mai petrecarete poieni cu narcise.



Negrileasa este una dintre cele mai cunoscute poieni de narcise din tara si datorita faptului, ca aici se tin sarbatorile anuale ale narciselor. Acestea au loc in a doua parte a lunii mai si constau in spectacole in aer liber.



Numele narcisei provine de la povestea mitologicului Narcis (Narcissus), care murind de propriu-i dor si de durerea de a nutri o iubire imposibila, fata de propriu-i chip, a lasat in urma o narcisa ca simbol al acestei istorii.



La noi, narcisa imbraca multe nume, precum lusca, rusculita, caprine, coprine, ghiocei de munte, cocorite, zarnacade, rusculite. Iar in Poiana Negrilesei, a cazut dintr-o alta legenda, fiind chiar penele Pasarii Maiestre.



Pentru a ajunge in poiana de pe varful Negrilesei, aflata in apropierea comunei Bucium, poti urmari ruta: Alba-lulia, Zlatna, Abrud, Bucium-Poieni, Fenes-Negrileasa, Mogos-Negrileasa etc.



Pe langa aceasta feerica poiana, mai exista numeroase altele in tara. Una dintre ele, tot aici, in judetul Alba, la Piatra Cetii, langa comuna Intregalde.



Rezervatia Naturala Poiana narciselor din Vlahita petrece si ea in luna mai, la Festivalul Narciselor.



Cea mai mare poiana cu narcise din tara





Cea mai intinsa poiana cu narcise si cea mai cunoscuta se afla in Muntii Fagaras, la poale. O poti gasi, alegand rutele: Brasov catre Fagaras, pe DN 1 sau Fagaras catre Brasov, pana in comuna Sercaia (judetul Brasov), pe soseaua Rasnov-Predeal, catre satul Vad si inca 4 km spre Dumbrava Vadului numita si Dumbrava cu coprine.



Cea mai timpurie poiana cu narcise din tara





Cea mai grabita spre inflorire poiana cu narcise, se afla la Negrasi, in judetul Arges, la 35 km de Pitesti, spre Videle, in lunca Dambovaciului. Infloreste cel mai devreme datorita faptului ca se afla cel mai la sud.



Alte poieni cu narcise de prin tara





Multe locuri sunt rasfatate cu parfum intens de mai, dar cel mai tare sunt cele binecuvantate cu campuri intregi de narcise. Iata cateva dintre ele: Bihor, Comuna Tinca, are poiana cu narcise Goroniste; Salajul are narcise la Racas; Caras-Severin are parfum intepator la Turzu Ruieni; Covasna are si ea poieni albe la Varghis; Prahova nu se lasa mai prejos si se lauda cu narcisele de la Valea Rea de langa Sinaia si cu cele de la Floreni, langa Posada; Gorjul se aliniaza si el la "Clubul Narcisei", cu poiana de la marginea satului Ciocarlau, de langa Targu Jiu, la fel Maramuresul cu Poiana cu Narcise Tomnatec Sehleanu, din Repedea; Timisul cu Pajistea cu narcise Batesti etc.



Goana dupa narcise





Daca esti impatimit al narciselor, parfumului, calatoriilor sau pur si simplu explorator al frumosului, iti poti planifica vanatoarea de "parfum de narcise frumoase", astfel incat sa te poti bucura intreaga luna mai. Rezervatiile se gasesc la altitudini diferite, deci infloresc in momente diferite. Poti urca treapta dupa treapta, catre raiul imaculat al narciselor, prelungind cu mult sezonul stelelor cu miros.



Larisa Bracea

Etichete: rezervatii floristice poiana cu narcise

"Maiul in poienile cu narcise" citeste si:
+ adauga comentariu pentru Maiul in poienile cu narcise COMENTARII (0):

Fii primul care comenteaza asta.


Nume utilizator:
Email utilizator:
Titlu comentariu:
Mesaj:

0 caractere :: Numar maxim de caractere 6000
Introduceti codul de securitate din imagine

Adauga comentariu

* Comentariile care contin limbaj vulgar nu vor fi publicate.


Cazare Romania