Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

7,313 oferte
3,178 obiective

Mancare olteneasca de vinete

Reteta adaugata de catre admin in data de 2016-06-29
10.0/10 din 3 voturi


Bucatar retete SkyTrip

Descriere Mancare olteneasca de vinete

Cand e sezonul legumelor si ai nevoie de ceva simplu de gatit, merita sa incerci mancarea de vinete.

Ingrediente

  • 6 vinete;
  • 500 g de carne de vita;
  • 1 pachet unt sau 1 ceasca de ulei;
  • 1 ceasca de sos romanesc (vezi reteta )
  • 500 g de rosii;
  • 1 legatura de marar;
  • sare, dupa gust.

Mod de Preparare Mancare olteneasca de vinete

  • se spala carnea, se scurge bine, dupa care se taie bucati si se pune la prajit in 100 g unt topit sau ulei; dupa ce s-a rumenit, carnea se stinge cu apa cat s-o acopere;
  • se taie vinetele bucati, se sareaza si se lasa sa se scurga, timp de 15 minute; dupa ce s-au scurs, se pun la prajit in 100 de g de unt topit sau ulei, pana se rumenesc;
  • se pregateste o ceasca de sos romanesc si se toarna peste carne;
  • se taie rosiile felii si se toaca marunt usturoiul si se adauga peste carne impreuna cu vinetele prajite si se lasa inca putin sa fiarba;
  • se toaca mararul, se sareaza si se pune amestecul la cuptor pana scade.

Mod de servire

Se serveste cu un pahar de vin alb.

+ adauga comentariu pentru Mancare olteneasca de vinete COMENTARII (0):

Fii primul care comenteaza asta.


Nume utilizator:
Email utilizator:
Titlu comentariu:
Mesaj:

0 caractere :: Numar maxim de caractere 6000
Introduceti codul de securitate din imagine

Adauga comentariu

* Comentariile care contin limbaj vulgar nu vor fi publicate.


Trebuie sa fiti membru ca sa puteti adauga propuneri de retete.

Cazare Romania