Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

7,312 oferte
3,178 obiective

Miel la tava

Reteta adaugata de catre admin in data de 2012-04-12
9.5/10 din 2 voturi


Bucatar retete SkyTrip

Descriere Miel la tava

Aceasta specialitate se recomanda a fi prezenta in toate meniurile de Pasti de pe ale noastre meleaguri, nu doar in Muntenia.

Ingrediente

  • 1 miel de vreo 6-8 kg, fara maruntaie si partea de jos a picioarelor;
  • 200 ml de untdelemn;
  • 2 pahare de vin alb;
  • 1-2 capatani de usturoi;
  • sare si piper;
  • 200 g de unt;
  • 2-3 legaturi de usturoi verde.

Mod de Preparare Miel la tava

  • se piseaza pasta usturoiul vechi, cel verde se taie felioare;
  • mielul nu se spala, se sterge doar cu o tesatura uscata pe exterior, iar pe interior se curata cu un servet udat in apa cu otet;
  • se freaca carnea cu sare, pasta de usturoi, piper si apoi unt;
  • se asaza tava cu unt si ulei in cuptorul incins si, cand sfaraie grasimea, se potriveste mielul cu spinarea in sus;
  • se inteteste focul;
  • se unge cu grasime carnea, pana se rumeneste;
  • se toarna vinul peste carne si se tot unge si adauga apa pana se fragezeste;
  • se presara usturoiul peste carne si sos si se orneaza cu usturoi verde, apoi se lasa inca 10 minute la cuptor.

Mod de servire

Se poate servi cu legume la cuptor.

+ adauga comentariu pentru Miel la tava COMENTARII (0):

Fii primul care comenteaza asta.


Nume utilizator:
Email utilizator:
Titlu comentariu:
Mesaj:

0 caractere :: Numar maxim de caractere 6000
Introduceti codul de securitate din imagine

Adauga comentariu

* Comentariile care contin limbaj vulgar nu vor fi publicate.


Trebuie sa fiti membru ca sa puteti adauga propuneri de retete.

Cazare Romania