7,297 oferte
3,178 obiective

Alege un Judet

Obiective

Calculeaza Ruta

Afla distanta pe care urmeaza sa o parcurgi, dar si ce poti vedea pe drum!

   Calculeaza   

Horoscopul zilei

Horoscopul zilei zodia Berbec Horoscopul zilei zodia Taur Horoscopul zilei zodia Gemeni
Horoscopul zilei zodia Rac Horoscopul zilei zodia Leu Horoscopul zilei zodia Fecioara
Horoscopul zilei zodia Balanta Horoscopul zilei zodia Scorpion Horoscopul zilei zodia Sagetator
Horoscopul zilei zodia Capricorn Horoscopul zilei zodia Varsator Horoscopul zilei zodia Pesti
Inghetata de coacaze

Inghetata de coacaze

Inghetata de coacaze, acrisoara si racoritoare. ...

Bilete de Avion





Pasageri (max. 9):
Adulti (>18 ani)
Tineri (12-18 ani)
Copii (2-12 ani)
Infanti (<2 ani)
10.0/10 din 1 vot

NOU in oferta turistica autohtona: descoperiti castelele si conacele uitate ale Romaniei, prin Castle Break

NOU in oferta turistica autohtona: descoperiti castelele si conacele uitate ale Romaniei, prin Castle Break

La sase ani de la demararea proiectului Monumente Uitate, care cercetează resedintele nobiliare extraurbane de pe actualul teritoriu al Romaniei, Asociatia ARCHÉ propune o initiativa care sa aduca castelele si conacele mai putin cunoscute ale elitelor de altadata in atentia publicului. Astfel, a fost lansat conceptul de turism cultural Castle Break, constand intr-o serie de excursii de weekend in care participantii sa descopere istoria si povestile castelelor si conacelor din Romania. De fapt, Castle Break este o cupola pentru o serie de tururi culturale in diferite regiuni ale Romaniei. Acestea includ si alte situri istorice valoroase, inedite vizite la mestesugari locali, tururi de orase, degustari de produse traditionale si asociatii cu proiecte inedite.

"In ultimii ani, din ce in ce mai multe castele si conace se redeschid publicului, dupa decenii de proasta intretinere si abandon. Devastate de comunisti si ignorate dupa anii ’90, ele incep sa isi recapete stralucirea de altadata, in mainile unor echipe dedicate si ambitioase. Bineinteles, este un parcurs plin de provocari, dar care trebuie incurajat. Turismul este o sansa reala pentru aceasta categorie a patrimoniului si care, pe langa contributia financiara pe care o aduce lucrarilor de restaurare, ne ajuta sa ne descoperim istoria si radacinile", a declarat Anca Majaru, arhitect presedinte al Asociatiei ARCHÉ.

Anul acesta au fost planuite 7 trasee, ce cuprind peste 20 de castele si conace din toate regiunile Romaniei, printre care se numara Castelul Corvinilor, Castelul Károly din Carei, Castelul Bánffy din Bontida, Castelul Sturdza din Miclauseni, Castelul Teleki din Gornesti, precum si culele din Maldaresti si Curtisoara. Pentru aceste vizite, s-a pus mare accent pe autenticitate. Tururile prin fiecare castel sau conac vor fi ghidate de proprietari sau administratori, astfel incat vizitatorii vor afla povesti inedite si vor avea ocazia de a dialoga cu cei ce s-au dedicat salvarii acestor monumente. Proiectul se desfasoara in perioada 1 mai - 4 octombrie, iar inscrierile sunt deja deschise. Costul unui tur variaza intre 325 si 415 lei, cei interesati fiind invitati sa afle mai multe pe site-ul oficial, proaspat lansat: www.castlebreak.ro.

Alcatuita de tineri profesionisti din domenii precum arhitectura, istorie, istoria artei, economie si comunicare, Asociatia ARCHÉ este o organizatie non-guvernamentala, non-profit, ce are ca scop cercetarea, protejarea, valorificarea si promovarea patrimoniului construit. Alte activitati ale asociatiei cuprind organizarea de tururi culturale, expozitii, workshop-uri de fotografie, precum si alte activitati ce au ca scop promovarea patrimoniului din Romania si a diversitatii sale culturale. De asemenea, ARCHÉ este prezenta si in domeniul academic, echipa sa participand la simpozioane si conferinte dedicate patrimoniului cultural.
 



"NOU in oferta turistica autohtona: descoperiti castelele si conacele uitate ale Romaniei, prin Castle Break" citeste si:
+ adauga comentariu pentru NOU in oferta turistica autohtona: descoperiti castelele si conacele uitate ale Romaniei, prin Castle Break COMENTARII (0):

Fii primul care comenteaza asta.


Nume utilizator:
Email utilizator:
Titlu comentariu:
Mesaj:

0 caractere :: Numar maxim de caractere 6000
Introduceti codul de securitate din imagine

Adauga comentariu

* Comentariile care contin limbaj vulgar nu vor fi publicate.


Cazare Romania