7,297 oferte
3,178 obiective

Alege un Judet

Obiective

Calculeaza Ruta

Afla distanta pe care urmeaza sa o parcurgi, dar si ce poti vedea pe drum!

   Calculeaza   

Horoscopul zilei

Horoscopul zilei zodia Berbec Horoscopul zilei zodia Taur Horoscopul zilei zodia Gemeni
Horoscopul zilei zodia Rac Horoscopul zilei zodia Leu Horoscopul zilei zodia Fecioara
Horoscopul zilei zodia Balanta Horoscopul zilei zodia Scorpion Horoscopul zilei zodia Sagetator
Horoscopul zilei zodia Capricorn Horoscopul zilei zodia Varsator Horoscopul zilei zodia Pesti
Saramura de peste ca la Ostrov

Saramura de peste ca la Ostrov

Peste preparat pe gratar si bagat in saramura cu rosii, usturoi si ardei iute. ...

Bilete de Avion





Pasageri (max. 9):
Adulti (>18 ani)
Tineri (12-18 ani)
Copii (2-12 ani)
Infanti (<2 ani)
10.0/10 din 2 voturi

Picturi celebre in prima Galerie de Arta Romaneasca Moderna din Targu-Mures

Picturi celebre in prima Galerie de Arta Romaneasca Moderna din Targu-Mures

Vineri, 21 octombrie 2011, de la ora 17.00, va avea loc inaugurarea primei Galerii de Arta Romaneasca Moderna din Targu-Mures, situata in Palatul Culturii, in cadrul Muzeului Judetean Mures-Muzeul de Arta. Sub genericul "Traditie, Avangarda, Modernism", aceasta propune o abordare inedita a unui secol de pictura si sculptura romaneasca, in toata complexitatea si diversitatea sa.

In noile spatii special amenajate, vor fi expuse 120 de lucrari de pictura si sculptura, multe dintre ele inedite, apartinand maestrilor: Theodor Aman ("Pepica Aman"), Nicolae Grigorescu ("Car cu boi", "Intendentul de la Barbizon", "Apus de soare", "Fata cu ulcior", "Peisaj"), Ion Andreescu ("Zambile"), Stefan Luchian ("Vas cu trandafiri albi", "Portret de batran"), Gheorghe Petrascu, Theodor Pallady, Nicolae Tonitza, Dimitrie Paciurea, Nicolae Darascu, Ion Tuculescu, Corneliu Baba, Ziffer Sandor, Eugen Gasca, Ion Vlasiu si multi altii.

Publicul va putea admira gratuit, intre orele 17.00 – 20.00, portrete, peisaje, interioare, naturi statice, compozitii avangardiste, care permit o foarte scurta trecere in revista a evolutiei picturii autohtone moderne, a interferentelor acesteia cu tendintele si curentele europene care au marcat racordarea sa la marea cultura occidentala. Un instrument foarte util pentru parcurgerea expozitiei este catalogul editat in trei limbi: romana, maghiara, engleza, care opteaza pentru prezentarea lucrarilor, cronologic si in conformitate cu tendintele artistice, dar care include si repere biografice ale artistilor.

Evenimentul il va avea ca invitat special pe celebrul violonist Florin Croitoru, cu vioara sa austriaca, de la 1800. Artistul este unul din marii artisti ai Romaniei moderne, care si-a facut debutul in 1994 ca solist cu Filarmonica din Viena. Presa austriaca l-a aclamat, catalogandu-l drept "solist fenomenal", cu o "tehnica perfecta".

Cu ocazia inaugurarii noii galerii, Muzeul Judetean Mures-Muzeul de Arta organizeaza si un amplu Simpozion National de Arta cu tema "Istorie si arta in societatea romaneasca din perioada 1850-1950", care se va desfasura in perioada 20-22 octombrie 2011, la Sala de Oglinzi din Palatul Culturii. La acest simpozion vor participa personalitati de marca in domeniu, artisti, profesori, istorici si critici de arta, din Bucuresti, Constanta, Cluj- Napoca, Targu-Mures, Timisoara, Brasov, Sibiu, Bistrita-Nasaud, Alba-Iulia.

Andreea Milici



"Picturi celebre in prima Galerie de Arta Romaneasca Moderna din Targu-Mures" citeste si:
+ adauga comentariu pentru Picturi celebre in prima Galerie de Arta Romaneasca Moderna din Targu-Mures COMENTARII (0):

Fii primul care comenteaza asta.


Nume utilizator:
Email utilizator:
Titlu comentariu:
Mesaj:

0 caractere :: Numar maxim de caractere 6000
Introduceti codul de securitate din imagine

Adauga comentariu

* Comentariile care contin limbaj vulgar nu vor fi publicate.


Cazare Romania