7,303 oferte
3,178 obiective

Tipuri

Retete de altadata

Branza zburata

Branza zburata

Laptele de vaca indata ce se va mulge sa se puie pe foc sa fearba; si ferband, iei lapte acru de oi cu un polonic, il pui in lapte pana ce cuprinde laptele deasupra si-l lasi de ferbe pana ce se coras ...

Calculeaza Ruta

Afla distanta pe care urmeaza sa o parcurgi, dar si ce poti vedea pe drum!

   Calculeaza   

Horoscopul zilei

Horoscopul zilei zodia Berbec Horoscopul zilei zodia Taur Horoscopul zilei zodia Gemeni
Horoscopul zilei zodia Rac Horoscopul zilei zodia Leu Horoscopul zilei zodia Fecioara
Horoscopul zilei zodia Balanta Horoscopul zilei zodia Scorpion Horoscopul zilei zodia Sagetator
Horoscopul zilei zodia Capricorn Horoscopul zilei zodia Varsator Horoscopul zilei zodia Pesti

Bilete de Avion





Pasageri (max. 9):
Adulti (>18 ani)
Tineri (12-18 ani)
Copii (2-12 ani)
Infanti (<2 ani)

Plachie bucovineana

Reteta adaugata de catre skytrip in data de 2011-03-24
10.0/10 din 4 voturi


Descriere Plachie bucovineana

Preparatele culinare din peste au fost intotdeauna la loc de cinste in gastronomia romaneasca. Pestele este o sursa de minerale si vitamine, contine putin colesterol si asigura o digestie usoara. Indiferent de pestele ales, acesta trebuie sa fie mereu proaspat, bine spalat si eviscerat.

Ingrediente

  • 2 kg de peste;
  • 1 kg rosi rascoapte;
  • 1 castron de ciuperci;
  • 1 ceasca cu smantana;
  • 1 legatura de patrunjel;
  • cimbru;
  • 100 g unt;
  • 1 kg de ceapa;
  • 2-3 ardei grasi;
  • 5-6 catei de usturoi;
  • sare, piper, boia;
  • 1 pahar de vin dulce;
  • 100 g ulei.

Mod de Preparare Plachie bucovineana

  • pestele se curata si se spala bine, se taie in bucati nu prea groase, se da cu sare si piper, se trece prin faina dupa care se rumeneste bine in ulei si unt incins;
  • ceapa se curata si se taie pestisori, ardeii se taie patratele iar ciupercile feliute;
  • se incinge ulei si unt si se pun ceapa si ardeii la calit;
  • separat se pun la calit ciupercile si se sting cu vin;
  • rosiile se taie felii, iar usturoiul se piseaza foarte bine pana se transforma intr-o pasta;
  • pestele se aseaza intr-o tava, peste un pat din legumele calite, se acopera cu ciuperci, sos de vin, felii de rosii si se da la cuptor la foc potrivit;
  • se toaca verdeata, se amesteca cu usturoi, boia, cimbru si smantana;
  • dupa 10 minute, pestele se acopera cu sosul de smantana si verdeata si se lasa in cuptor inca 10 minute.

Mod de servire

Se serveste cu un pahar de vin alb.

+ adauga comentariu pentru Plachie bucovineana COMENTARII (0):

Fii primul care comenteaza asta.


Nume utilizator:
Email utilizator:
Titlu comentariu:
Mesaj:

0 caractere :: Numar maxim de caractere 6000
Introduceti codul de securitate din imagine

Adauga comentariu

* Comentariile care contin limbaj vulgar nu vor fi publicate.


Trebuie sa fiti membru ca sa puteti adauga propuneri de retete.

Cazare Romania