7,297 oferte
3,178 obiective

Plachie de peste ca la Comana

Reteta adaugata de catre noana in data de 2012-03-25
10.0/10 din 1 vot


Descriere Plachie de peste ca la Comana

Plachia din zona Comana este o mancare aparte din peste care se pregateste mai cu seama cu ocazia sarbatorilor pascale, fiind usoara pentru digestie. Dupa o veche practica culinara a zonei, pestele trebuie sa fie sarat si uscat, stropit cu multa zeama de lamaie.

Ingrediente

  • 1 peste (crap) de aproximativ 3,5 kg;
  • 1,5 kg de ceapa alba;
  • 1 morcov mare sau 3 mai mici;
  • o capatana de telina potrivita;
  • 400 ml de ulei (preferabil de masline);
  • 200 ml de vin rosu;
  • sare, piper, 2-3 foi de dafin;
  • 3 - 4 linguri de bulion sau pasta de ardei facuta in casa (ardei capia si rosii);
  • o lamaie;
  • 2 legaturi de marar.

Mod de Preparare Plachie de peste ca la Comana

  • se taie ceapa dar nu foarte mica si se pune la sotat in jumatate din cantitatea de ulei, alaturi de morcov si telina (date pe razatoarea mare), frunzele de dafin, cana de vin si sucul de lamaie; dupa 10-15 minute se adauga bulionul si se mai lasa 5 minute;
  • se curata pestele, se da cu sare, piper si i se indeasa in burta mararul bine spalat in apa rece; pe laterale se taie cateva "buzunare" in care se introduc felii de lamaie;
  • cand amestecul este gata, se pune pestele intr-o tava de inox (sau termorezistenta) unsa bine cu ulei, se inveleste cu ceapa sotata, se acopera cu o folie de aluminiu si se lasa la cuptor timp de 30-45 minute.

Mod de servire

Se serveste cu vin alb.

+ adauga comentariu pentru Plachie de peste ca la Comana COMENTARII (0):

Fii primul care comenteaza asta.


Nume utilizator:
Email utilizator:
Titlu comentariu:
Mesaj:

0 caractere :: Numar maxim de caractere 6000
Introduceti codul de securitate din imagine

Adauga comentariu

* Comentariile care contin limbaj vulgar nu vor fi publicate.


Trebuie sa fiti membru ca sa puteti adauga propuneri de retete.

Cazare Romania