Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

7,312 oferte
3,178 obiective

Tipuri

Retete de altadata

Tocmagi de orez prajiti

Tocmagi de orez prajiti

Sa ferbi 40 dramuri orez in lapte, dar sa fie gros; il pui pe o farfurie si il intinzi ca sa se racoreasca; apoi tai tocmagi de un deget de lungi si de jumatate de grosi; ii tavalesti in ou; ii presar ...

Calculeaza Ruta

Afla distanta pe care urmeaza sa o parcurgi, dar si ce poti vedea pe drum!

   Calculeaza   

Horoscopul zilei

Horoscopul zilei zodia Berbec Horoscopul zilei zodia Taur Horoscopul zilei zodia Gemeni
Horoscopul zilei zodia Rac Horoscopul zilei zodia Leu Horoscopul zilei zodia Fecioara
Horoscopul zilei zodia Balanta Horoscopul zilei zodia Scorpion Horoscopul zilei zodia Sagetator
Horoscopul zilei zodia Capricorn Horoscopul zilei zodia Varsator Horoscopul zilei zodia Pesti

Bilete de Avion





Pasageri (max. 9):
Adulti (>18 ani)
Tineri (12-18 ani)
Copii (2-12 ani)
Infanti (<2 ani)

Placinta bucuresteana cu mere

Reteta adaugata de catre noana in data de 2011-02-27
9.3/10 din 7 voturi


Descriere Placinta bucuresteana cu mere

Placinta bucuresteana cu mere este un desert fin, nu foarte dulce. Succesul retetei depinde de aluat, care nu trebuie framantat prea mult pentru a nu deveni elastic, altfel nu va creste la copt.

Ingrediente

  • Aluat: 1 pachet ½ unt;
  • 2 linguri zahar;
  • 250 ml smantana;
  • 1 ceasca mare de faina (300 - 350 g);
  • Umplutura: 1,5 kg mere;
  • 3 linguri unt;
  • 2 linguri bune zahar;
  • 100 g stafide;
  • 2 plicuri zahar vanilat;

Mod de Preparare Placinta bucuresteana cu mere

  • Aluatul:Se amesteca bine untul, smantana, faina si zaharul, pana se obtine un bulgare de aluat, care se lasa la frigider 1 noapte si se scoate cu 1 ora inainte de copt.
  • Umplutura: Merele se curata si se dau pe razatoarea mare. Se incinge unt intr-o craticioara si se pun merele la aurit. Cand si-au schimbat culoarea, se adauga zaharul si stafidele, se amesteca bine si se lasa sa se raceasca.
  • Coptul: se unge o tava de cuptor cu unt; aluatul se imparte in jumatate si se intinde in 2 foi cat tava; se intinde prima foaie in tava, se inteapa cu furculita (marcati bine unghiurile) si se da 1 sfert de ora la cuptor incins; se scoate tava, se astern merele, se acopera cu a doua foaie, se inteapa si aceasta cu furculita; se da la cuptor 1 jumatate de ceas.

Mod de servire

Se serveste calda.

+ adauga comentariu pentru Placinta bucuresteana cu mere COMENTARII (0):

Fii primul care comenteaza asta.


Nume utilizator:
Email utilizator:
Titlu comentariu:
Mesaj:

0 caractere :: Numar maxim de caractere 6000
Introduceti codul de securitate din imagine

Adauga comentariu

* Comentariile care contin limbaj vulgar nu vor fi publicate.


Trebuie sa fiti membru ca sa puteti adauga propuneri de retete.

Cazare Romania