Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

7,313 oferte
3,178 obiective

Placinta bucuresteana cu mere

Reteta adaugata de catre noana in data de 2011-02-27
9.3/10 din 7 voturi


Descriere Placinta bucuresteana cu mere

Placinta bucuresteana cu mere este un desert fin, nu foarte dulce. Succesul retetei depinde de aluat, care nu trebuie framantat prea mult pentru a nu deveni elastic, altfel nu va creste la copt.

Ingrediente

  • Aluat: 1 pachet ½ unt;
  • 2 linguri zahar;
  • 250 ml smantana;
  • 1 ceasca mare de faina (300 - 350 g);
  • Umplutura: 1,5 kg mere;
  • 3 linguri unt;
  • 2 linguri bune zahar;
  • 100 g stafide;
  • 2 plicuri zahar vanilat;

Mod de Preparare Placinta bucuresteana cu mere

  • Aluatul:Se amesteca bine untul, smantana, faina si zaharul, pana se obtine un bulgare de aluat, care se lasa la frigider 1 noapte si se scoate cu 1 ora inainte de copt.
  • Umplutura: Merele se curata si se dau pe razatoarea mare. Se incinge unt intr-o craticioara si se pun merele la aurit. Cand si-au schimbat culoarea, se adauga zaharul si stafidele, se amesteca bine si se lasa sa se raceasca.
  • Coptul: se unge o tava de cuptor cu unt; aluatul se imparte in jumatate si se intinde in 2 foi cat tava; se intinde prima foaie in tava, se inteapa cu furculita (marcati bine unghiurile) si se da 1 sfert de ora la cuptor incins; se scoate tava, se astern merele, se acopera cu a doua foaie, se inteapa si aceasta cu furculita; se da la cuptor 1 jumatate de ceas.

Mod de servire

Se serveste calda.

+ adauga comentariu pentru Placinta bucuresteana cu mere COMENTARII (0):

Fii primul care comenteaza asta.


Nume utilizator:
Email utilizator:
Titlu comentariu:
Mesaj:

0 caractere :: Numar maxim de caractere 6000
Introduceti codul de securitate din imagine

Adauga comentariu

* Comentariile care contin limbaj vulgar nu vor fi publicate.


Trebuie sa fiti membru ca sa puteti adauga propuneri de retete.

Cazare Romania