Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

7,313 oferte
3,178 obiective

Placinta ciobaneasca

Reteta adaugata de catre admin in data de 2016-08-29
9.3/10 din 8 voturi


Bucatar retete SkyTrip

Descriere Placinta ciobaneasca

Inventie ardeleneasca, coapta molcom la cuptor si mancata-ncetisor.

Ingrediente

  • 1/2 kg de cartofi;
  • 300 g de carne de porc tocata (se poate folosi si carne de vita sau de pui);
  • 2 morcovi;
  • 1 ardei gras;
  • 1 ceapa;
  • 3 linguri de unt;
  • ulei;
  • sare;
  • condimente, dupa gust.

Mod de Preparare Placinta ciobaneasca

  • cartofii se taie cubulete si se pun la fiert;
  • morcovii se taie rondele, iar ardeiul gras pe lung;
  • separat, intr-o tigaie, se incinge uleiul si se pune la calit ceapa tocata marunt;
  • dupa ce s-a rumenit, se adauga carnea, morcovii, ardeiul si condimentele; se acopera tigaia cu un capac si se lasa la foc mediu 15-20 de minute;
  • cartofii fierti se pasereaza cu untul si un praf de sare, obtinandu-se un piureu mai consistent;
  • se aseaza intr-o tava compozitia de carne si legume, peste care se distribuie uniform piureul;
  • se da la cuptor 20-25 de minute, la foc mediu, pana cand prinde o crusta bine rumenita.

+ adauga comentariu pentru Placinta ciobaneasca COMENTARII (0):

Fii primul care comenteaza asta.


Nume utilizator:
Email utilizator:
Titlu comentariu:
Mesaj:

0 caractere :: Numar maxim de caractere 6000
Introduceti codul de securitate din imagine

Adauga comentariu

* Comentariile care contin limbaj vulgar nu vor fi publicate.


Trebuie sa fiti membru ca sa puteti adauga propuneri de retete.

Cazare Romania