
Mancare din carne de porc cu verdeturi si smantana
Mancare din carne de porc cu ceapa verde, usturoi de primavara, salata si patrunjel, in pasta de tomate si smantana. ...
Forum: Topicuri Noi
- In ce locuri din tara va propuneti sa mergeti in 2017? 30-01-2017
- Vacanta mea de iarna 30-01-2017
- Partiile din Romania 30-01-2017
- Bucovina, colt de rai 30-01-2017

Afla distanta pe care urmeaza sa o parcurgi, dar si ce poti vedea pe drum!
Top Obiective
Articole recente
Bilete de Avion
![]() |
Descriere Placinta ciobaneasca
Inventie ardeleneasca, coapta molcom la cuptor si mancata-ncetisor.
Ingrediente
- 1/2 kg de cartofi;
- 300 g de carne de porc tocata (se poate folosi si carne de vita sau de pui);
- 2 morcovi;
- 1 ardei gras;
- 1 ceapa;
- 3 linguri de unt;
- ulei;
- sare;
- condimente, dupa gust.
Mod de Preparare Placinta ciobaneasca
- cartofii se taie cubulete si se pun la fiert;
- morcovii se taie rondele, iar ardeiul gras pe lung;
- separat, intr-o tigaie, se incinge uleiul si se pune la calit ceapa tocata marunt;
- dupa ce s-a rumenit, se adauga carnea, morcovii, ardeiul si condimentele; se acopera tigaia cu un capac si se lasa la foc mediu 15-20 de minute;
- cartofii fierti se pasereaza cu untul si un praf de sare, obtinandu-se un piureu mai consistent;
- se aseaza intr-o tava compozitia de carne si legume, peste care se distribuie uniform piureul;
- se da la cuptor 20-25 de minute, la foc mediu, pana cand prinde o crusta bine rumenita.
Trebuie sa fiti membru ca sa puteti adauga propuneri de retete.
Autentificare
Fii primul care comenteaza asta.