Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

7,313 oferte
3,178 obiective

Placinta cu dovleac

Reteta adaugata de catre admin in data de 2011-03-14
10.0/10 din 3 voturi


Bucatar retete SkyTrip

Descriere Placinta cu dovleac

Placinta cu dovleac, pe cat de simpla, pe atat de savuroasa, este pe gustul oricui, numarandu-se printre cele mai populare si indragite retete romanesti.

Ingrediente

  • 1 kg de faina;
  • 4 oua;
  • 400 g de zahar;
  • 1 nuca de drojdie;
  • 1 ceasca mare cu lapte;
  • 3 linguri de smantana;
  • 1 castron cu dovleac ras;
  • 1 ½ pachet de unt
  • zahar vanilat si coaja de lamaie rasa, dupa gust.

Mod de Preparare Placinta cu dovleac

  • se desface drojdia in lapte cald si smantana;
  • se freaca untul cu zahar pana se face spuma, apoi se adauga ouale, drojdia cu lapte si smantana;
  • dupa ce s-au amestecat se adauga faina, zaharul vanilat, coaja rasa de lamaie si se framanta bine;
  • se unge o tava cu unt;
  • se intinde aluatul intr-o singura foaie, ridicand foaia de aluat si pe marginea tavii;
  • se umple foaia cu dovleac, se inchide ca un plic si apoi se unge cu unt si cu ou;
  • se lasa la cuptor, la foc mic, cam jumatate de ora.

Mod de servire

Se serveste cu zahar vanilat deasupra, calda sau rece, dupa preferinta.

+ adauga comentariu pentru Placinta cu dovleac COMENTARII (0):

Fii primul care comenteaza asta.


Nume utilizator:
Email utilizator:
Titlu comentariu:
Mesaj:

0 caractere :: Numar maxim de caractere 6000
Introduceti codul de securitate din imagine

Adauga comentariu

* Comentariile care contin limbaj vulgar nu vor fi publicate.


Trebuie sa fiti membru ca sa puteti adauga propuneri de retete.

Cazare Romania