Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

7,313 oferte
3,178 obiective

Prajitura cu mere si bezea

Reteta adaugata de catre admin in data de 2015-07-21
10.0/10 din 3 voturi


Bucatar retete SkyTrip

Descriere Prajitura cu mere si bezea

Prajitura de mere cu scortisoara si bezea.

Ingrediente

  • 1 kg de mere;
  • 6 oua;
  • 500 g de zahar tos;
  • 300 g de faina;
  • 6 linguri de ulei;
  • 1/2 lingurita de amoniac sau bicarbonat;
  • 1 plic de zahar vanilat;
  • 1 lingurita de otet;
  • scortisoara.

Mod de Preparare Prajitura cu mere si bezea

  • galbenusurile se freaca cu 200 g de zahar, apoi se adauga, amestecand mereu, 8 linguri de apa rece, 6 linguri de ulei, 1/2 lingurita de amoniac sau bicarbonat, stins cu otet sau zeama de lamaie, si faina, cat sa se formeze o compozitie ca de chec;
  • aceasta se toarna intr-o tava unsa cu unt si tapetata cu faina, se da la cuptor, la foc iute, si se coace pe jumatate;
  • albusurile se bat cu 300 g de zahar tos si cu zaharul vanilat, pana se obtine o bezea;
  • merele se curata de coaja si de samburi, se dau pe razatoarea mare si se calesc fara zahar, doar cu putina scortisoara;
  • cand se rumeneste blatul pe margine, se scoate tava de la cuptor, se intind merele uniform, apoi se pune bezeaua si se da prajitura la cuptor, la foc mic; se coace atat cat sa se rumeneasca putin bezeaua, dar sa nu se intareasca;
  • dupe ce se scoate din cuptor, se lasa sa se raceasca, apoi sa taie; se poate decora cu felii de mere.

Mod de servire

Se serveste rece.

+ adauga comentariu pentru Prajitura cu mere si bezea COMENTARII (0):

Fii primul care comenteaza asta.


Nume utilizator:
Email utilizator:
Titlu comentariu:
Mesaj:

0 caractere :: Numar maxim de caractere 6000
Introduceti codul de securitate din imagine

Adauga comentariu

* Comentariile care contin limbaj vulgar nu vor fi publicate.


Trebuie sa fiti membru ca sa puteti adauga propuneri de retete.

Cazare Romania