7,301 oferte
3,178 obiective

Pui ca pe Ialomita

Reteta adaugata de catre admin in data de 2011-09-16
6.5/10 din 6 voturi


Bucatar retete SkyTrip

Descriere Pui ca pe Ialomita

Un deliciu muntenesc: pui umplut, cu garnitura de legume.

Ingrediente

  • 1 pui intreg;
  • 750 g de piept de pui;
  • 250 g de ficat de pui;
  • 1 kg de cartofi;
  • 150 g de fasole verde;
  • 150 g de mazare;
  • 100 g de ceapa;
  • 250 g de morcovi;
  • 2 oua;
  • 100 g de untura;
  • 50 g de unt;
  • 15 g de verdeata;
  • 25 g de sare;
  • 1 g de piper.

Mod de Preparare Pui ca pe Ialomita

  • puiul se curata complet, se spala bine si se zvanta;
  • ceapa se toaca, iar pieptul de pui si ficatul se taie bucatele mici; se pun la calit impreuna, apoi se lasa la racit;
  • dupa aceea, se dau prin masina de tocat;
  • se adauga ouale, sare si piper si se amesteca bine, pana cand se obtine o pasta;
  • se umple puiul cu pasta obtinuta, se coase, se unge cu untura, se sareaza deasupra si se baga la cuptor;
  • cartofii se fierb in coaja;
  • morcovii se taie rondele si se fierb separat;
  • dupa ce s-au racit, cartofii se curata si se taie in felii uniforme;
  • se amesteca mazarea fasolea, cartofii si morcovii, se pune sare, unt si verdeata tocata deasupra si se baga la cuptor;
  • cand puiul s-a rumenit, se serveste cu garnitura de legume si cu salata verde.

Mod de servire

Se serveste cu un pahar de vin rose sec sau cu o bere neagra.

+ adauga comentariu pentru Pui ca pe Ialomita COMENTARII (0):

Fii primul care comenteaza asta.


Nume utilizator:
Email utilizator:
Titlu comentariu:
Mesaj:

0 caractere :: Numar maxim de caractere 6000
Introduceti codul de securitate din imagine

Adauga comentariu

* Comentariile care contin limbaj vulgar nu vor fi publicate.


Trebuie sa fiti membru ca sa puteti adauga propuneri de retete.

Cazare Romania