Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

7,313 oferte
3,178 obiective

Saramura de pui

Reteta adaugata de catre admin in data de 2011-04-07
9.8/10 din 4 voturi


Bucatar retete SkyTrip

Descriere Saramura de pui

Aceasta specialitate gazduieste toate bunatatile de la tara: carne de pui de casa si legume proaspete din gradina.

Ingrediente

  • 1 pui fraged;
  • sare;
  • 4 rosii rascoapte;
  • 1 capatana de usturoi;
  • 2 ardei grasi;
  • 1 ardei iute (dupa gust se pot pune chiar 2 ardei);
  • leustean.

Mod de Preparare Saramura de pui

  • se spala puiul, se taie in doua, pe muchia pieptului si se intinde roata pe plita incinsa, presarata cu sare din belsug;
  • se curata de coaja si se toaca rosiile, ardeii grasi si ardeii iuti;
  • se taie felioare usturoiul, iar verdeata se marunteste;
  • cand puiul s-a rumenit, chiar parlit-innegrit pe ici pe colo, se bate de sare, se asaza pe fundul unei cratite, se acopera cu rosii, ardei si usturoi si se ineaca in apa fierbinte (se poate pune in loc tuica sau vin, cam un paharel) si se lasa sa dea in clocote;
  • la final se presara verdeata.

Mod de servire

Se poate servi cu cartofi taranesti.

+ adauga comentariu pentru Saramura de pui COMENTARII (0):

Fii primul care comenteaza asta.


Nume utilizator:
Email utilizator:
Titlu comentariu:
Mesaj:

0 caractere :: Numar maxim de caractere 6000
Introduceti codul de securitate din imagine

Adauga comentariu

* Comentariile care contin limbaj vulgar nu vor fi publicate.


Trebuie sa fiti membru ca sa puteti adauga propuneri de retete.

Cazare Romania